De reis naar huis

18-11-2018 | 12:54

De reis naar Guatemala City, duurde best wel lang. Met name het laatste stuk dwars door de stad tijdens de spits (in het donker) was een uitdaging. Er was wel veel te zien want de spits in de hoofdstad is erg hectisch. De straten staan vol met brommers, motoren, bussen en auto’s. Iedereen probeert het gaatje dicht te rijden, dat levert het nodige getoeter op. Motor en brommers schieten echt in elk gaatje en rijden gerust via het trottoir of keihard tussen de bussen door om maar vooruit te komen. Over de stank van uitlaatgassen zal ik het maar niet hebben, maar als er al een roetfilter aanwezig is, dan functioneert die niet meer…. wat een walm!

Aangekomen in het hotel was er even tijd om ons op te frissen om daarna naar een Mexicaans restaurant te gaan. Daar werden we feestelijk onthaald! Aan elke stoel hing een ballon, want…. Leander was volgens Nederlandse tijd jarig! Na te hebben “lang zal hij leven” te hebben gezongen kwam het heerlijke eten op tafel. We leken wel een uitgehongerde roedel wolven. In no time was het eten op en waren de buiken gevuld. Maar we waren nog niet klaar… Er werden een aantal gekke hoeden uitgedeeld en er kwam een grote taart met het getal 83 erop op tafel. Leander is immers 38 jaar geworden!

Na het eten heeft iedereen op zijn/haar eigen manier de avond afgesloten en stond de wekker op 3.30 uur. Want de bus naar het vliegveld zou om 4.00 uur vertrekken. De enige die achterbleef was Agnieszka, zij had een andere terugvlucht. Om circa 5.00 uur was iedereen door de douane, na wat koffie en happy meals namen we om 6.00 uur afscheid van Paula en Boudewijn. Beide vertrokken een uurtje later dan ons naar Miami.

De vlucht naar Houston verliep voorspoedig en zo ook de vlucht naar Schiphol. Op Schiphol werden we door het directieteam van DFG (Harry en Marco) ontvangen en kregen we een mooie bos bloemen.

Renata blijft nog een nachtje in Nederland slapen alvorens zij terugvliegt naar the UK.

Bijna iedereen is inmiddels weer lekker thuis.

PS: ik maak van deze gelegenheid gebruik om iedereen te bedanken voor een fantastische bouwreis! Jullie zijn een leuk en gezellig team, dat hard werken (en lachen) niet schuwt.

Groet,

Marco Kock
(Vrijwillig bouwreisbegeleider)