Bouw mee aan een écht Habitat huis


Leef en werk een week met nieuwe huiseigenaren en ervaar wat uw steun voor hen betekent.

Met uw bedrijf, of uw klanten op reis met Habitat? Of met vrienden of uw vereniging? Dat kan. Met een team van minimaal 12 deelnemers maakt u een week lang deel uit van de gemeenschap en bouwt mee met huiseigenaren en lokale vaklui. Ervaring is niet vereist, voor iedereen is er een geschikte klus.

Natuurlijk wordt er heel wat werk verzet, toch gaat het niet alleen om het bouwen. Een bouwreis is een unieke belevenis die u deelt met uw team én met de nieuwe huiseigenaren. Denkt u zich eens in hoe het voor hen is dat mensen van de andere kant van de wereld komen meebouwen aan een betere toekomst voor hun familie? De ontroering, het respect en de band die u opbouwt – een bouwreis is een unieke ervaring!

 

Habitat bouwreizen

Habitat Nederland organiseert bouwreizen naar verschillende landen. Een bouwreis combineert op unieke wijze de twee doelstellingen van Habitat: (1) mensen bewust maken van het wereldwijde huisvestingsprobleem en de oplossing van Habitat - een veilig (t)huis - én (2) donaties werven om de Habitat bouwprojecten te financieren.

Een bouwreis is een heel concrete en bijzondere vorm om een steentje bij te dragen aan het werk van Habitat, zowel fysiek als financieel. U betaalt, naast de kosten voor uw reis en verblijf, een donatie aan Habitat. Daarnaast werven veel bouwreizigers extra donaties voor hun bouwreis door hun netwerk te vragen ook een donatie te doen. Via bouwmee.nl kunt u bijvoorbeeld vrienden, familie en collega’s vragen ook hun steentje bij te dragen door virtueel mee te bouwen.

Een week met impact

Voor veel bouwreizigers is die ene week bouwreis een ´life changing experience´. Maar ook voor de nieuwe bewoners is het contact met de bouwreizigers heel bijzonder. Charlie is 'host coordinator' voor Habitat in India en begeleidt bouwreisteams vanuit de hele wereld die in India komen bouwen. Charlie vertelt: “Bouwreizigers vragen zich wel eens af wat hun aanwezigheid nou betekent. Ze zijn er immers maar een week. Nou, de impact op een gemeenschap is heel groot! Elke handeling van de bouwreizigers - van het dragen van een sari, de bezwete gezichten, cement op de kleding tot het harde werken - is van groot belang. Daardoor realiseren de mensen hier zich pas écht dat er mensen zijn die bereid zijn ver te reizen om hen te steunen. Om met hen huizen te bouwen en ze te helpen hun leven te veranderen.”