De laatste bouwdag

18-11-2018 | 12:12

Vandaag is een speciale dag, maar hij begon net als anders met een lekker ontbijtje. Speciaal omdat het onze laatste dag op de bouwplaats is, begin van de middag vertrekken we namelijk weer naar Guatemala Stad. Na het ontbijt gingen we eerst naar bouwplaats B om de vorderingen te bekijken, foto’s te maken en daar bleef een deel van de groep achter om de laatste paar uur nog door te werken.

De andere groep ging naar bouwplaats A, hier hebben we ook nog een paar uur ijzer gevlochten. Toen kwam de groep van bouwplaats B naar bouwplaats A voor de eindceremonie. Iedereen was mee, de werklui, de familie en de habitat medewerkers.

De ceremonie begon met een dankwoord van beide families, heel indrukwekkend om te zien hoe dankbaar zij zijn. Mooi om te horen dat we altijd welkom zullen zijn bij de families en dat hun huis ons huis is.

Namens onze groep heeft Paula ook een stukje gezegd. Zij vertelde dat wij op onze beurt weer dankbaar zijn voor deze kans en dat wij beide families heel veel geluk, gezondheid en liefde toewensen in hun nieuwe huis.

Van Habitat hebben ook een paar mensen wat gezegd, het is namelijk best bijzonder dat in deze regio van Guatemala buitenlandse vrijwilligers komen, de meeste groepen blijven dichter bij de hoofdstad.

De ceremonie sloten we af met een Paw Patrol pinata vol met snoepjes. De kinderen mochten om de beurt proberen om hem stuk te slaan, met uiteindelijk als gevolg een regen van snoepjes door de lucht.

Hierna hebben we allemaal nog geluncht en met de kinderen gespeeld totdat het tijd was om afscheid te nemen. Na vele foto’s en veel geknuffel zijn we met een voldaan gevoel terug de busjes in gegaan naar het hotel. Hier hadden we even een half uur om op te frissen en alles in te pakken, daarna werden we opgehaald door de grote bus om weer naar de hoofdstad te vertrekken.

Groet,

Marloes