“Thank you so much for supporting my family. Wishing you success in all you do.”

Normal 72174bd77a858f8aaead4acca8eab072e9f86719
28-06-2019 | 10:35


Beste Habitat Damloper of donateur aan een Habitat Damloper,

Graag stellen we je voor aan Mel en haar gezin. Een van de gezinnen die begin dit jaar konden verhuizen dankzij alle donaties op sponsoracties van de Habitat Damlopers van 2018!

Mel is 28 jaar oud. Haar gezin bestaat uit vier leden: haar man Mai, hun dochter Sophy (18 maanden) en hun zoon Phy (1 maand) Het gezin woont in een kleine gemeenschap vlakbij Siem Reap, in het Angkor Thom district.

De meeste mensen in deze gemeenschap werken als boer op het land en sommigen gaan elke dag naar de stad Siem Reap om daar te werken in de bouw of in restaurants. Ook dit gezin leeft onder de armoedegrens en verdient hun geld met tijdelijke arbeid. Ze werken altijd allebei, zodat ze in ieder geval voldoende te eten hebben.

Sok Mel werkte op een boerderij, maar sinds ze kinderen hebben, vlecht ze manden. Ze verkoopt de manden op de markt voor $ 1,15 per mand. Het voordeel van mandenvlechten is dat ze het thuis kan doen, zodat ze voor de kinderen kan blijven zorgen, terwijl ze geld verdient. Ook Mai verdient zijn geld met boerenwerk op het land van anderen. Soms reist hij naar Thailand om geld te verdienen.

Het oude huis van Sok Mel en Mai was vervallen. De muren waren gemaakt van palmbladeren en het dak van oude zinken platen. “Before it was difficult to live in our house, while it was windy or raining. I always got out of my house because of the roof and walls are leaking and shaking, it was not safe because the pillars are old.”

Het project in Cambodja
Alle Habitat huizen in dit project in Cambodja krijgen een toilet en sanitaire voorzieningen en toegang tot veilig drinkwater. Ook regelt Habitat Cambodja voor alle huiseigenaren een training in goede hygienische gewoontes en in het onderhouden van hun huis. Een grote verbetering in de kwaliteit van het leven van de nieuwe huiseigenaren.  

Mel Sok en Mai wonen nu in een veilig huis en dankzij het schone drinkwater en het toilet zijn ze niet meer zo vaak ziek. Het gezin voelt zich veel veiliger en comfortabeler nu.

 “Extremely happy”
Na hun verhuizing en de trainingen van Habitat Cambodja, spraken we Mel: “I feel extremely happy and it is changing my family completely better than before. Besides this, the repaired house it provides me and my family a new life”.

Ze voegt er nog aan toe: “I sleep good at night as I don’t worry anymore about rain and wind. I feel safe when I go out far from my house to work and getting better health through education on clean water, sanitation and hygiene and using the toilet properly.”

Thank you so much for supporting my family. Wishing you success in all you do.”