Samen bouwen we een duurzame toekomst

Bouw je mee?

In actie komen voor Habitat kan op vele manieren – van hardlopen, een veiling organiseren of koekjes bakken tot een week lang meebouwen aan een stevig Habitathuis voor een gezin in een ontwikkelingsland. Het kan allemaal.
Meld je aan voor een van onze evenementen of start zelf een actie. Maak je eigen sponsorpagina waarmee je familie, vrienden en collega’s direct betrekt bij jouw actie. Habitat ondersteunt vanzelfsprekend je actie met tips en materialen.
Of ga je mee op bouwreis? Ga naar je bouwreisteam en schrijf je in voor deze reis van je leven.

Lees hier alles over bouwreizen met Habitat for Humanity

Wat je ook kiest, elke bijdrage is van harte welkom! Zo bouwen wij samen voor nog meer families een thuis en een toekomst.

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Ga mee op Bouwreis, ren met ons de Damloop, start zelf  een actie of bedenk een evenementen met je team, je collega’s of bijvoorbeeld je serviceclub. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Ik ga mee
Bekijk alle

Dag 5, woensdag 8 mei

08-05-2024 | 21:45 Geplaatst op: AW groep op bouwreis naar Malawi Goedenavond. Vandaag weer fris en fruitig opgestaan. Marco en Brian zagen er weer stralend uit omdat die uiteindelijk toch hun koffer terug hadden gekregen gisteren. Die van Boy is nog steeds vermist maar we houden goede hoop dat die vandaag gaat komen. Na een overheerlijk ontbijtje zijn we om 08:00 uur met zijn allen de bus ingestapt om naar de bouwplaats te gaan. Daar werden we zoals gewoonlijk weer gigantisch leuk onthaald door de bewoners van het dorp. Op de bouwplaats aangekomen hebben we ons even klaar gemaakt om weer heerlijk aan de gang te kunnen. Bij het tweede huisje bleek dat we niet genoeg stenen hadden. Deze moesten we te voet op zo’n 150 meter afstand ophalen. Nou ik kan je vertellen “dat ga je best voelen in de armpjes“. Om 10 uur hebben we even een lekker bakkie koffie genomen in onze plaatselijke partytent. Omdat we de hele week lekker de gang te pakken hebben gehad was er iets minder werk aan onze eigen huisjes. Een deel van de groep is iets verder het dorp ingetrokken waar we konden beginnen aan de fundering van de huisjes die voor de groep van volgende week zijn. Ik kan niet anders zeggen dan dat we daar gigantisch gebuffeld hebben. Alle beton met het handje mengen en alles met emmertjes naar de plek brengen. We deden het zelfs zo goed dat we gelijk een meerwerkje hebben gekregen. We mogen er morgen nog twee doen. We konden bij de nieuwe huisjes ook goed zien hoe diep het gat onder de wc was. Daar graven ze een behoorlijk groot gat van bijna 3 meter diep en ongeveer 2 bij 2 meter. In het gat gaan ze ook nog stenen metselen zodat het gat niet in kan storten. Om 12:30 uur hebben we weer even met ze allen gegeten. Kan niet anders zeggen dat ook dit weer heerlijk was. Na het eten mochten we weer wat doen waar je iedereen blij mee maakt. We zijn weer heerlijk gaan spelen met de kinderen. Je komt daar aangelopen op de speelplaats waar op dat moment ongeveer 4 kinderen stonden. Nou geloof me, dat heeft niet lang geduurd. Voor je het weet stond het hele veld vol met allemaal blije kinderen. We hebben weer even lekker gek gedaan alsof we zelf weer kind waren. Jammer genoeg moet je op een gegeven moment toch tegen de kinderen zeggen dat we moeten stoppen om toch weer even door te gaan met bouwen. We zijn met de hele groep weer terug gegaan naar het huisje om verder te gaan met het storten van het beton. Daar hebben we echt als een team alles afgemaakt. Moesten wel even de overuurtjes in maar daar hadden we niet echt problemen mee. Na een heerlijke dag met een voldaan gevoel zijn we weer terug gegaan naar het hotel. Daar kwamen we erachter dat de koffer van Boy nog steeds niet was gevonden. Echt heel vervelend. Nou gaan er zo nog even een paar zwemmen en douchen en dan gaan we weer lekker genieten van het avondeten. Op naar morgen om nog even lekker te vlammen.
Lees meer
Bekijk alle
€ 50

Anoniem

08-05-2024 | 22:21 Aan: Ik bouw mee met Habitat. Samen bouwen we een beter leven. Uit sympathie