Samen bouwen we een duurzame toekomst

Bouw je mee?

In actie komen voor Habitat kan op vele manieren – van hardlopen, een veiling organiseren of koekjes bakken tot een week lang meebouwen aan een stevig Habitathuis voor een gezin in een ontwikkelingsland. Het kan allemaal.
Meld je aan voor een van onze evenementen of start zelf een actie. Maak je eigen sponsorpagina waarmee je familie, vrienden en collega’s direct betrekt bij jouw actie. Habitat ondersteunt vanzelfsprekend je actie met tips en materialen.
Of ga je mee op bouwreis? Ga naar je bouwreisteam en schrijf je in voor deze reis van je leven.

Lees hier alles over bouwreizen met Habitat for Humanity

Wat je ook kiest, elke bijdrage is van harte welkom! Zo bouwen wij samen voor nog meer families een thuis en een toekomst.

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Ga mee op Bouwreis, ren met ons de Damloop, start zelf  een actie of bedenk een evenementen met je team, je collega’s of bijvoorbeeld je serviceclub. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Ik ga mee
Bekijk alle

Bouwdag nr 3

26-04-2024 | 09:33 Geplaatst op: Building Experiences 2024 Na gisteren een wat hectische dag vandaag een hele leuke relaxte dag gehad. Vanmorgen na het ontbijt weer richting de bouwplaats. Daar aangekomen liepen er drie koeien vrolijk over de bouwlocatie maar werden vriendelijk maar toch dringend door de bevolking de andere kant op gebonjourd. Vandaag werden we in drie groepen verdeeld. Groep 1 moest cement maken, groep 2 ging metselen en groep 3 moest aan de slag met ijzerdraad. Er moesten +/- 600 draadjes geknipt worden om het staan aan elkaar te kunnen vlechten en ik ging samen met Karin aan de slag om lange stukken dikker ijzerdraad in lengtes van 64 cm te zagen. We kregen hierbij hulp van Lucy (de toekomstige eigenaresse van het huis) en ook van Ken en Alpha (kinderen van de familie). “Meten is weten” samen met Ken af en toe even nameten 😉. Lucy heeft ook gezaagd en had er erg veel plezier in. Haar jongste zoon Edward heeft geholpen om de draden te buigen in een rechthoek zodat we straks kunnen gaan vlechten. Nadat we de lunch hadden gehad ging het helaas heel eeg hard regenen. Nadat de regen nagenoeg voorbij was zijn we weer verder gegaan en voor de zekerheid hebben sommige van de teamleden een regenjas aangetrokken. Waar de toiletruimte gaat komen is een gat van 4,5 meter diep gegraven en daar is vandaag ook een vloer op gestort. Dat zal er iig beter uitzien dan de oude. Doordat het zo hard heeft geregend was de grond erg glad waardoor ik ben uitgegleden en op mijn kont terecht kwam. Hier moesten we erg om lachen natuurlijk 🤣. Vanavond erg lekker gegeten Mister G. had lekkere gehaktballetjes gemaakt en een heerlijke butternut puree. Blij dat we dit hadden want hier eten we wat de lokale bevolking ook eet. Als lunch en avondeten heel veel hetzelfde dus blij als er weer wat anders op de menukaart staat. Nu slapen en op naar morgen.
Lees meer
Bekijk alle
€ 25

Ramon

26-04-2024 | 16:21 Aan: Everyone deserves a secure home base!