Een update vanuit Cambodja

26-09-2019 | 13:28

Een half jaar geleden reisden de bouwreizigers van Rabobank Cluster Zuid naar Cambodja om daar mee te bouwen aan het huis voor Hear en Sen. Onze collega's in Cambodja zijn onlangs langsgeweest bij deze famlies.

Levens die veranderd zijn, dankzij de bouwreizigers en dankzij alle donateurs op de sponsoracties.

Dank jullie allemaal voor jullie bijdrage en inspanningen! 

Als Eric – jullie host – op bezoek gaat bij het gezin van Hear en Sen, zijn beide ouders niet thuis. Ze zijn hard aan het werk in de buurt. Nu ze een goed en veilig thuis hebben durven ze de kinderen wel even alleen te laten.


Schrik niet van het groene plastic zeil 😉 Dat hangt er om er voor te zorgen dat ook het balkon droog blijft tijdens het regenseizoen. Zodra het regenseizoen voorbij is wordt het zeil weggehaald.


Ze zijn heel blij om ‘oom’ Eric te zien. Het eerste wat Dara – de jongste van het stel vraagt: “Waar zijn de rest van de ooms en tantes? Die willen we ook ons nieuwe huis laten zien! Hij loopt dan ook meteen naar de teamfoto van zijn ooms en tantes, die aan de muur in hun nieuwe huis hangt.

 

Dara vertelt enthousiast verder: “We slapen ook veel beter dan in het oude huis”. Krai vult aan: “Oom Eric je moet ook vertellen dat papa en mama meer tijd hebben om te werken en we nu veel meer kippen hebben en groente kunnen verbouwen. Het nieuwe huis geeft ons echt een nieuwe toekomst! Vertel je onze ooms en tantes dat we ze missen. Ik droom ervan ze ooit weer te zien.”