Steengoeie sponsorwervingstips

Ga je op bouwreis en ben je op zoek naar sponsors? Of ben je van plan om een creatieve sponsoractie te starten voor Habitat? Misschien vind je het gewoon leuk om informatie over het werk van Habitat te delen met je netwerk. In dat geval ben je hier aan het juiste adres!

Rechts op deze pagina vind je handige links naar informatie over Habitats werk, tips & tricks voor het werven van sponsors, en inspirerende voorbeelden van sponsoracties.

Vind je het leuk om een sponsoractie te organiseren op school?
Bekijk hier het sponsoractiepakket voor basisscholen

Nieuwsberichten plaatsen
Het is belangrijk om je (potentiële) sponsors voortdurend geïnteresseerd te houden. Grappige verslagen van je voorbereidingen, trainingen, je tegenslagen, foto’s van je inspanningen: ze vinden het leuk! Op je actiepagina kun je heel eenvoudig nieuwsberichten plaatsen en vervolgens verspreiden via e-mail, Facebook, LinkedIn en zelfs WhatsApp!  

Download hier een beschrijving voor het plaatsen van nieuwsberichten

Vind ons op social media
Wij vinden het heel fijn als je ons tagt op sociale media! Wij zijn @habitatnederland op Facebook en Instagram.

Hieronder vind je een aantal afbeeldingen die je kunt gebruiken om je actie en Habitat onder de aandacht te brengen. Je kunt de afbeeldingen downloaden via de knoppen rechts op deze pagina.

Stappenplan voor gratis publiciteit
Habitat Nederland beschikt niet over de middelen om grote reclamecampagnes uit te zetten. ‘Free publicity’ is daarom heel belangrijk om onze naamsbekendheid in Nederland te vergroten en zo meer mensen bij ons werk te betrekken. Wij willen je vragen Habitat hierbij te helpen door het uitsturen van een persbericht naar de lokale media als je een sponsoractie voor ons start, op bouwreis gaat en/of als je van bouwreis terugkomt. Download hiernaast het stappenplan >>