Steengoeie sponsorwervingstips

Je gaat op bouwreis en wilt sponsors werven of je start een sponsoractie voor Habitat of je vindt het leuk om in de voorbereiding op je bouwreis informatie over het werk van Habitat te delen. Dan ben je hier op het juiste adres!

Rechts op deze pagina vind je linkjes naar informatie over het werk van Habitat, tips & tricks voor sponsorwerving en voorbeelden van leuke sponsoracties. 

Vind je het leuk om een sponsoractie te organiseren op school?
Bekijk hier het sponsoractiepakket voor basisscholen

Nieuwsberichten plaatsen
Het is belangrijk om je (potentiële) sponsors voortdurend geïnteresseerd te houden. Grappige verslagen van je voorbereidingen, trainingen, je tegenslagen, foto’s van je inspanningen: ze vinden het leuk!
Op je actiepagina kun je heel eenvoudig nieuwsberichten plaatsen en vervolgens verspreiden via mail, Facebook, LinkedIn en zelfs WhatsApp!  
Download hier een beschrijving voor het plaatsen van nieuwsberichten

Social Media
Wij vinden het heel fijn als je ons tagt in je Social Media Posts: @HabitatNederland op Facebook en Instagram

Hieronder vind je een aantal afbeeldingen die je kunt gebruiken in Social Media om je actie en Habitat onder de aandacht te brengen. Je kunt de afbeeldingen downloaden via de buttons rechts op deze pagina.

Stappenplan voor gratis publiciteit bouwreizen en acties voor Habitat
Habitat Nederland beschikt niet over de middelen om grote reclamecampagnes uit te zetten. ‘Free publicity’ is daarom heel belangrijk om onze naamsbekendheid te vergroten en zo meer mensen bij ons werk te betrekken. Wij willen je vragen Habitat hierbij te helpen door het uitsturen van een persbericht naar de lokale media als je een sponsoractie voor ons start, op bouwreis gaat en/of als je van bouwreis terugkomt. Download hiernaast het stappenplan.