Thunnissen Groep

Thunnissen Groep bouwt mee voor vluchtelingen uit Oekraïne
Closed You can't donate anymore
from €5,000 (102%)
Iedere dag zetten wij ons in voor een duurzame toekomst en bouwen wij aan een mooier Nederland. Dit doen wij door mooie woonomgevingen te realiseren, waar mensen veilig en prettig kunnen wonen. En bovenal, door een fijne plek creëren met aandacht voor de omgeving, waar eigenaren, bewoners en gebruikers trots op zijn. Dat is onze missie.
 
Een huis biedt zekerheid en veiligheid en geeft ruimte om op te groeien en kansen voor de toekomst. Voor ons is dit vanzelfsprekend. Helaas is dat niet overal zo.
De oorlog in Oekraïne heeft volgens UNHCR meer dan 7 miljoen mensen uit hun huizen verdreven: zij zijn hun huizen ontvlucht en zoeken grotendeels buiten hun eigen land een veilige plek om voorlopig te kunnen verblijven. Habitat werkt vanaf de eerste dag samen met diverse partners en overheden om tijdelijk en voor lange termijn onderdak te vinden voor mensen die alles hebben moeten achterlaten en hun leven weer moeten oppakken, in Oekraine zelf en in de buurlanden.

Wij gunnen iedereen een degelijk en veilig huis, daarom steunen wij Habitat door mee te bouwen aan een veilige plek voor deze gezinnen. Bouw jij met ons mee? 

View all
€570 29-12-2022 | 14:00
€25 21-12-2022 | 10:27
€10 21-12-2022 | 08:10
€3,000 19-12-2022 | 16:01
€250 19-12-2022 | 15:59
View all

Wat betekent Habitats hulp voor mensen die vluchtten uit Oekraïne?

10-01-2023 | 15:24 Habitat heeft al duizenden vluchtelingen uit Oekraïne kunnen ondersteunen dankzij de donaties van heel veel mensen en bedrijven. We hielpen mensen aan de verschillende grenzen met Oekraïne met emergency kits en vouchers voor het openbaar vervoer. Ook ondersteunden we vluchtelingen met tijdelijke onderkomens: zij wonen dankzij Habitat in appartementen of in opgeknapte (kantoor)ruimtes. In Polen hielp Habitat vluchtelingen met gratis meubels, matrassen en andere gedoneerde goederen om hun onderkomens mee in te richten. En met Habitats ‘Housing-info line’ in Warschau ondersteunen wij niet alleen vluchtelingen met al hun vragen rondom huisvesting, maar ook verhuurders die hun appartement aanboden en hulpverleners. Leuk al die woorden, maar wil je ook in beeld zien wat we doen en wat dat betekent voor mensen die vluchtten voor het geweld in Oekraïne?Een film over onze hulp in Polen bekijk je hier >> Habitats hulp in Oekraïne: klaar maken voor de koude winterNaast de opvang van vluchtelingen in buurlanden, werkt Habitat sinds kort ook in Oekraïne zelf. Dat dat hard nodig is, met bijna 7 miljoen mensen die ontheemd zijn in eigen land en de ongekende schade aan huizen door de oorlog, mag duidelijk zijn. “Winterisering” is een van de belangrijkste onderdelen in ons programma dat is opgezet in samenwerking met partners die al aanwezig zijn in Oekraïne. Naar schatting wonen op dit moment ongeveer 1,7 miljoen Oekraïners in beschadigde huizen of gebouwen die onvoldoende bescherming bieden tegen kou en winterweer. Vooral in afgelegen, landelijke gebieden is een tekort aan vakmensen en materialen zodat families in beschadigde huizen moeite hebben hun huis te repareren. Habitat wil deze families helpen met reparaties en aanpassingen voor de winter, met ‘winterkits’ met bijvoorbeeld tochtstrip, isolatieschuim en platen voor daken en wanden of voor tijdelijke dubbele beglazing van ramen en met bouwtechnische expertise. En we repareren gebouwen en infrastructuur en creëren comfortabele ruimtes in kelders van grote appartementencomplexen, zodat families veilig kunnen schuilen tijdens luchtaanvallen.
Read more