Once in lifetime experience

Once in lifetime experience
Closed You can't donate anymore
from €5,400 (118%)

Ontzettend enthousiast gemaakt door de bouwreis begeleider. Gewoon een steentje bij kunnen dragen aan een beter bestaan van een gezin in een onderontwikkeld land. Niet omdat het moet maar omdat het kan...

 Corina en Toine gaan op bouwreis naar Malawi

Ja , lieve vrienden, familie, collega’s, kennissen en andere geïnteresseerden, jullie lezen het goed.
Wij gaan in april 2019 mee met een bouwreis van Habitat for Humanity Nederland naar Malawi.

Malawi is één van de armste landen ter wereld en ligt in centraal Afrika.

In Nederland zijn wij gewend aan goede, degelijke huisvesting. In vele landen is dit een heel ander verhaal. Ruim 1,6 miljard mensen op deze wereld leven in sloppen of op straat. We kennen allemaal de beelden op tv. Jullie kunnen je wel bedenken dat het voor deze mensen erg onveilig en onhygiënisch is. Geen of heel slechte sanitaire voorzieningen en geen of weinig schoon water.
De huisvesting bestaat uit zelfgemaakte hutjes van modder, golfplaten en ander afval. Geen veilige thuishaven want een deur of raam zit er niet in.

Habitat vindt dat huisvesting een mensenrecht is en daarom bouwen zij simpele en degelijke huizen voor deze mensen.

Habitats visie:

Een wereld waarin iedereen een dak boven zijn hoofd heeft, een thuis!

Habitats missie:

Mensen een betere toekomst bieden met een degelijk en veilig huis als basis.

Habitat heeft natuurlijk een filosofie hiervoor. Het is geen weggeef-programma (mensen helpen zichzelf te helpen). Het zijn lokale initiatieven met eigen ontwerpen, diensten en materialen. Hierdoor wordt de lokale economie voorzien van een flinke impuls.
De eigenaren van het huisjes hebben een micro-hypotheek bij Habitat zonder winstoogmerk.
Naast het afbetalen van de hypotheek, moeten de bewoners ook zelf helpen met het bouwen van hun huis. Hierdoor probeert Habitat de onafhankelijkheid en zelfredzaamheid van de mensen te bevorderen

Wat gaan wij dan doen? Wij gaan deze mensen helpen met het bouwen van een huis. Samen met de bewoners gaan we aan de slag om een veilig onderkomen te bouwen waarin de plaatselijke bewoners leidend zijn.

Waarom doen wij dit? Wij zien regelmatig op tv de armoede en slechte woonomstandigheden in de arme landen. We doneren regelmatig aan diverse goede doelen en hebben eigenlijk géén idee wat er met onze centen gebeurd. Wij willen nu zelf ervaren en zien wat er met “ons” geld wordt gedaan.
Wij kunnen d.m.v. deze reis een hele kleine bijdrage leveren aan het verbeteren van de woonomstandigheden in, in dit geval, Malawi. We kunnen daar bovenop met wat handjes ook nog een “fysieke” bijdrage leveren.

Wij beseffen ons natuurlijk wel dat het een druppel op een gloeiende plaat is maar intussen heeft Habitat al wel in de loop der jaren gezorgd dat 13 miljoen mensen een degelijk onderdak hebben gekregen. Eigenlijk dus best veel. Maar…. vele druppels maken toch ooit een volle emmer.

Kortom: we gaan op bouwreis voor een nieuwe levenservaring. Het zal ons verrijken, relativeren en zeker voldoening gaan geven. Het wordt een onvergetelijke belevenis. Daar zijn we nu al van overtuigd.

Wat willen wij aan jullie vragen? Ten eerste willen wij Habitat for Humanity onder de aandacht brengen.
En ja, Habitat is één van de vele goede doelen organisaties maar ook dit goede doel verdient aandacht.

Verder zouden wij heel blij zijn met een (kleine) bijdrage voor de kosten van deze bouwreis.
Elke euro is meer dan welkom en wordt zeer gewaardeerd! Uiteraard is het géén verplichting want het is ons niet om het geld maar om de aandacht voor deze organisatie.

Bezoek onze activiteit pagina eens op Habitat en bekijk ook eens andere projecten in andere landen die Habitat heeft gedaan en gaat doen.

https://bouwmee.habitat.nl/activiteit/kumanga

https://bouwmee.habitat.nl/actie/corina-hekkert

https://bouwmee.habitat.nl/actie/toine-van-der-holst

 

Wij hebben er zin in!

View all
€10 15-04-2019 | 20:28
€20 13-04-2019 | 20:33
€10 12-04-2019 | 11:48 Heel veel succes en geniet van deze mooie ervaring...
€10 12-04-2019 | 09:47 Succes!
€25 12-04-2019 | 08:53 Omdat ik dit een goede actie vind van Toine