One happy family dankzij Conneqt Hypotrust

02-07-2018 | 13:53

Dankzij de donatie van Conneqt Hypotrust kon Habitat for Humanity een huis bouwen voor het gezin van Meneer Ros in Cambodja. Een collega van Habitat bezocht het gezin en vertelde ons dat het heel goed gaat met het gezin.

Meneer Ros woont nu in het nieuwe huis met zijn vrouw, 2 kleine kinderen, 2 wat oudere kinderen (zoon en dochter) en kleinkind. Zijn oudste dochter was na haar trouwen gemigreerd naar Thailand, maar woont nu weer bij haar ouders met haar eigen kind. Ze werkt in de rijstvelden en verdient daar ongeveer $3,75 per dag mee. De oudste zoon werkt als eendenhoeder.

Meneer Ros is ontzettend blij met zijn huis en is heel actief ondanks zijn leeftijd. Hij is overal voor in en toen zijn huis klaar was, is hij meteen heel enthousiast van start gegaan met zijn tuin. Van een stichting waar Habitat mee samenwerkt kreeg hij een microlening waarmee hij een wateropvangsysteem en waterfilter heeft gekocht. Hij wil graag gewassen gaan verbouwen. Het land rondom zijn huis heeft hij al bewerkt en daarop bananenbomen, mango en papaja geplant. Hij laat alles vol trots zien en is heel blij en enthousiast.

Hij geeft aan dat het nieuwe huis voor hem voelt alsof hij – op zijn 60e – opnieuw is geboren. Het hele gezin is blij en ook de kleintjes zitten veel beter in hun vel. Het nieuwe huis is groter en heeft een toilet. In het oude huis konden ze niks en bij de waterkant maakte hij zich altijd zorgen. Nu kunnen ze vrij rondrennen, ze vermaken zich en huilen veel minder. Kortom: one happy family!

Samen bouwen we een beter leven