Project 2: Een beter leven voor Dalit-families in Nepal 

Project 2: Een beter leven voor Dalit-families in Nepal 
Closed You can't donate anymore
from €20.000 (149%)

In dit project in Nepal ondersteunt Habitat de meest achtergestelde doelgroep van het land – de Dalit. Zij zijn de laagste kaste in dit discriminerende systeem uit de vorige eeuw. Ondanks de afschaffing van dit systeem hebben de Dalit nog steeds weinig kansen. Een huis kopen of huren via de normale wegen is bijvoorbeeld onmogelijk, daarom hebben zij echt een steuntje in de rug nodig om uit hun uitzichtloze situatie te komen!
Met de bouw van een Habitathuis krijgen Dalit-families eindelijk de veiligheid en bescherming die ze nu zo missen. Maar het huis biedt meer, het is de start van een beter en eerlijker bestaan voor deze groep mensen die het zo zwaar te verduren heeft gehad.

Een investering voor de toekomst, samen met de Nepalese overheid
Een bijdrage voor Dalit-families in Nepal is een bijdrage aan een rechtvaardigere wereld. Hiermee bouwt u mee aan veilige huisvesting voor deze uiterst kwetsbare gezinnen die nooit een fatsoenlijk dak boven hun hoofd hadden. Maar u bent niet de enige die investeert in dit project – ook de Nepalese overheid draagt bij aan de bouw van Habitathuizen voor de Dalit. Zo wordt uw bijdrage nog meer waard voor de gezinnen in Nepal. Voor € 2.750 bouwt Habitat een huis met een toilet voor een achtergesteld Dalit-gezin.

Selina Chan van Habitat Nepal vertelt tijdens ons Live Online Crowdfunding event over het leven van Dalit-families. Zij leefden onder vreselijke omstandigheden, maar dankzij steun van Habitat kunnen ze met een veilig huis nu zelf verder bouwen aan een beter leven.

APPM en Finance factor zorgen er samen voor dat jullie donaties verdubbeld worden.

Bekijk hier het verhaal van Selina >>

View all
€15 28-01-2021 | 18:48
€15 12-01-2021 | 17:24
€25 10-01-2021 | 15:53
€25 04-01-2021 | 16:25
€25 04-01-2021 | 14:08 Omdat ik graag werk voor Habitat Nederland en ik vaker een bouwreis maak met een groep vrouwen van 'Hammers & Heels'. Ik sta achter wat deze organisatie wereldwijd betekent en daadwerkelijk voor elkaar krijgt en ben zelf een voorstander van zelf iets doen ter plekke samen met de mensen in het land zelf omdat het veel meer toevoegt en waarde heeft dan alleen geld doneren. Aangezien dat vorig en dit jaar waarschijnlijk ook niet kan, doneer ik dus wel. De Dalit-families in Nepal hebben het heel zwaar; daarom wil ik graag aan dit project een bijdrage leveren.
View all

Ondanks lockdowns wel al actie in Nepal

13-07-2021 | 14:54 In Nepal is de situatie momenteel helaas ernstig. Na de enorme uitbraak in India heeft de delta-variant ook buurland Nepal hard getroffen. Heel veel mensen werden ziek. Ook van onze collega’s bij Habitat Nepal werden een aantal opgenomen in het ziekenhuis en we hebben zelfs een overlijden te betreuren. Het hele land was in een strenge lockdown en bouwen was maandenlang geen optie helaas. Gelukkig konden onze collega’s wel vanuit huis aan de slag zodat de voorbereidingen konden doorgaan. We nemen jullie dan ook graag even virtueel mee naar Kuwadi Village in het oosten van Nepal waar we zo snel als het kan jullie donaties gaan inzetten voor het bouwen van huizen! In Kuwadi Village leven mensen uit de laagste kaste, die Musahar, “rat-eters” worden genoemd, omdat ze vroeger letterlijk leefden van ratten. Ondanks dat het kastensysteem in Nepal wettelijk is afgeschaft, worden deze mensen nog steeds sociaal en economisch uitgesloten. Toen dit gebied 4 jaar geleden overstroomde, werden 50 van deze families dakloos. Deze gezinnen hebben niet de middelen of de technische kennis om zelf een nieuw huis te bouwen en daarom gaat Habitat hier, in samenwerking met de Nepalese regering, 50 betaalbare huizen bouwen. Huizen die bestand zijn tegen overstromingen en aardbevingen en die gebouwd zijn van het duurzame materiaal bamboe. Daarnaast, en minstens zo belangrijk, zorgt Habitat ervoor dat de mannen EN de vrouwen straks beide eigenaar zijn van hun nieuwe huis en de grond waarop ze wonen. Zo krijgen ze een stevige basis om op verder te bouwen.
Read more