Flexibiliteit 2.0

03-09-2023 | 14:36

Woensdag 30 augustus vertrekbijeenkomst Team Dhanyawad. Voor het eerst ontmoeten we elkaar allemaal en maken we kennis met onze kapitein op het schip Marco. De meeste uit ons team kennen elkaar al langer en zijn vaker met elkaar op bouwreis geweest, maar de drie nieuwe teamleden worden met open armen ontvangen en sfeer is geweldig.

Nog zes weken dan reizen met we met elkaar naar Jordanië. Eindelijk na al die jaren weer te mogen bouwen is echt een feestje! Het voelt fijn om weer iets te kunnen en mogen doen. Onze reis naar Jordanië belooft een bijzonder reis te worden. Het wordt weer anders…

Back to basic en flexibiliteit 2.0 
Geen hotel dit keer, maar slapen op slaapzalen in een questhouse. Geen privacy, geen wifi of 4G. Badkamers delen en zelf ons ontbijt klaarmaken. ’S Avonds eten we bij de mensen thuis, zittend op de grond. Vijf dagen lang bouwen, eten, slapen en leven we tussen de lokale bevolking. Is dat erg? Nee, absoluut niet, het maakt deze bouwreis extra bijzonder! Dat het enige flexibiliteit van ons vraagt is zeker, maar het zal een ervaring zijn om nooit te vergeten.

Drie keer nee is ja
Salam aleikum beantwoorden met Aleikum salam. Koffie in twee teugen opdrinken. Eten met je rechterhand. Mensen komen heel dichtbij je staan en als je iets te eten aangeboden worden weiger je het eerst drie keer. Iedere cultuur heeft zijn eigen gewoontes, iets waar we met respect mee om zullen gaan. Maar vooral het 3x nee is ja, blijft hangen en komt de rest van de avond veelvuldig terug.

De komende weken treffen we de laatste voorbereidingen. Visum regelen, eventuele vaccinaties halen, de paklijst afvinken en de werkschoenen inlopen. We tellen de dagen af, nog 39 te gaan…..

Ilse, Marloes, Renate, Anita, Patricia, Evelien, Nanneke, Arliene, Irma en Gonda