Bouwtutten

Bouwtutten naar Jordanië
Closed You can't donate anymore
from €3,000 (101%)

Stel je eens voor.
Je woont samen met je je familie, je kinderen, je ouders, je broers, zussen, ooms en tantes in één huis. Een huis dat maar twee kamers heeft. Dag en nacht ben je bij elkaar. Je leeft, slaapt, eet, speelt, maakt ruzie of legt het weer bij met iedereen om je heen in dezelfde ruimte. Nooit een moment voor jezelf, nooit een moment van privacy. Dat kun je je toch niet voorstellen? Zou jij zo kunnen wonen en leven?

Toch is dit de werkelijkheid voor vele families in Jordanie. Families die met 12 tot 15 personen in een tweekamer woning wonen. Een situatie die niet slecht is voor de gezondheid en voor het welzijn van iedereen.

Tijd om de handen uit de mouwen te steken om daar wat aan te gaan doen. Half oktober gaan wij, Gonda en Evelien, met team Dhanyawad en Habitat Nederland naar Jordanie. Een week lang bouwen wij daar, samen met de nieuwe huiseigenaren, aan een veilig (t)huis.

We kunnen de wereld niet in één week verbeteren, maar voor één gezin zullen we wel wat kunnen betekenen en veranderen. Want niets doen, dat is geen optie.

Bouw jij met ons mee?

Wil jij ook je steentje bijdragen? Je kunt meteen door op onderstaande button te klikken. Jouw bijdrage gaat zeker goed terechtkomen!

Bedankt! Samen bouwen we een beter leven.

View all
€895 11-10-2023 | 13:47
€250 17-07-2023 | 10:31
€100 26-06-2023 | 14:36 Heel veel succes!! Mink en Marrit
€20 26-06-2023 | 09:19
€150 16-06-2023 | 13:14
View all

Flexibiliteit 2.0

03-09-2023 | 14:36 Woensdag 30 augustus vertrekbijeenkomst Team Dhanyawad. Voor het eerst ontmoeten we elkaar allemaal en maken we kennis met onze kapitein op het schip Marco. De meeste uit ons team kennen elkaar al langer en zijn vaker met elkaar op bouwreis geweest, maar de drie nieuwe teamleden worden met open armen ontvangen en sfeer is geweldig. Nog zes weken dan reizen met we met elkaar naar Jordanië. Eindelijk na al die jaren weer te mogen bouwen is echt een feestje! Het voelt fijn om weer iets te kunnen en mogen doen. Onze reis naar Jordanië belooft een bijzonder reis te worden. Het wordt weer anders… Back to basic en flexibiliteit 2.0 Geen hotel dit keer, maar slapen op slaapzalen in een questhouse. Geen privacy, geen wifi of 4G. Badkamers delen en zelf ons ontbijt klaarmaken. ’S Avonds eten we bij de mensen thuis, zittend op de grond. Vijf dagen lang bouwen, eten, slapen en leven we tussen de lokale bevolking. Is dat erg? Nee, absoluut niet, het maakt deze bouwreis extra bijzonder! Dat het enige flexibiliteit van ons vraagt is zeker, maar het zal een ervaring zijn om nooit te vergeten. Drie keer nee is jaSalam aleikum beantwoorden met Aleikum salam. Koffie in twee teugen opdrinken. Eten met je rechterhand. Mensen komen heel dichtbij je staan en als je iets te eten aangeboden worden weiger je het eerst drie keer. Iedere cultuur heeft zijn eigen gewoontes, iets waar we met respect mee om zullen gaan. Maar vooral het 3x nee is ja, blijft hangen en komt de rest van de avond veelvuldig terug. De komende weken treffen we de laatste voorbereidingen. Visum regelen, eventuele vaccinaties halen, de paklijst afvinken en de werkschoenen inlopen. We tellen de dagen af, nog 39 te gaan….. Ilse, Marloes, Renate, Anita, Patricia, Evelien, Nanneke, Arliene, Irma en Gonda  
Read more