Watervoorziening voor Zambia

1.000 mensen elke dag gelukkig met schoon drinkwater
van totaal € 8.750 (97%)

Watervoorziening Mapepe

In Mapepe, een sloppenwijk in de buurt van Lusaka, wonen mensen wonen dicht op elkaar, hebben nauwelijks toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen en geen mogelijkheid om zich te houden aan de hygiëne-regels die nu zo van belang zijn. 

Om de bewoners in Mapepe te wapenen tegen een uitbraak van Covid-19 en andere infectieziektes wil Habitat Zambia een waterpompen op zonne-energie gaan plaatsen. Deze solar waterpomp voorziet dagelijks duizend mensen van water.

Het unieke aan dit duurzame project is dat er bij deze waterpomp vier tappunten worden aangelegd. De vier leidingen worden vanuit de waterput naar verschillende punten in de gemeenschap gelegd. Hierdoor komen er niet honderden mensen samen bij één waterpomp, wat leidt tot kortere rijen en minder mensen op één plek. 

Waarom zonne-energie?
De zon is veel betrouwbaarder dan het elektriciteitsnetwerk van Zambia. Dankzij de zon komt er water uit de diverse tappunten en is het waterreservoir van 10.000 liter altijd gevuld. De families betalen maandelijks 25 cent voor het gebruik en onderhoud van de waterpomp.

De pomp zal onderhouden worden door vrijwilligers uit de gemeenschap. De pomp is daarom ook een duurzame oplossing: de gemeenschap kan er op deze manier veel langer gebruik van maken en het water blijft stromen in Mapepe.

Help jij mee deze waterpomp op zonne-energie te bouwen?

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 30 01-10-2020 | 15:32
€ 50 28-09-2020 | 17:29
€ 30 28-09-2020 | 15:02 Het is een cadeau aan Arianne. Graag gedaan.
€ 100 28-09-2020 | 10:10 Mooi om door mijn afscheid mensen te laten weten wat Habitat allemaal doet en fijn om een bijdrage te mogen leveren.
€ 25 26-09-2020 | 11:42