Droom wordt werkelijkheid

09-07-2019 | 13:39

India, oktober 2018

Malar droomt. Ze droomt van een stenen huisje met een vloer van cement. In haar droom slapen haar kinderen veilig op deze vloer met een stevig dak boven hun hoofd en een deur die afgesloten kan worden.

Geen angst meer voor slangen of ander ongedierte wat 's nachts hun huisje binnenkomt. Niet meer de hele nacht waken zodat de kinderen veilig kunnen slapen. Geen nachtelijke wandelingen het veld in om naar de wc te kunnen, met het gevaar van verkrachting of door ongedierte gebeten te worden. Goed slapen en overdag fit genoeg voelen om meer werk te kunnen verzetten en zo inkomen te vergaren. Kinderen die goed uitgerust zijn en daardoor minder vaak ziek zijn en iedere dag naar school kunnen.

Malar haar droom wordt werkelijkheid. Haar huisje met stenen vloer, stenen muren, een veilig dak en ramen en deuren die op slot kunnen, is bijna klaar. Door Habitat for Humanity en de inzet van heel veel vrijwilligers/bouwreizigers samen met de bewoners, kan Malar bouwen aan een toekomst voor haar en haar kinderen.

Collega's Hanneke van der Ploeg, Bert Kats en Gonda Boringa reisden in oktober 2018 samen met Habitat Nederland af naar India om mee te helpen bouwen aan deze droom, aan een toekomst. Tien dagen staken zij, samen met de teamleden van team Carpe Diem, de handen uit de mouwen en bouwden zij mee aan een veilig (t)huis. Een ervaring om nooit te vergeten.

Wil jij ook weten hoe je mee kunt bouwen aan een veilige toekomst, neem dan contact op met Habitat Nederland.