Van der Heide voor Roemenië

Van der Heide saves the saviors
from €10.000 (0%)

Werken aan veiligheid, van der Heide doet het elke dag. Al onze medewerkers leveren vanuit hun eigen expertise een waardevolle bijdrage. Het begrip veiligheid is voor ons bijna een vanzelfsprekendheid. Helaas is dat voor veel mensen anders.

Ook in Roemenië verspreidt het Covid-19 virus zich snel en bedreigt met name het leven van de mensen die het meest kwetsbaar zijn. Om deze pandemie snel en effectief aan te pakken zijn snelle medische zorg en een sterk gezondheidssysteem van groot belang.

De huidige alarmcentrale in het noordoosten van Roemenië verkeert in erbarmelijke staat: het dak lekt, er is geen stromend water en de spoedeisende hulpverleners slapen 's nachts op geïmproviseerde bedden. Deze hulpverleners zorgen voor de veiligheid van mensen in die regio die al hun hoop op hen vestigen als ze het noodnummer draaien. Habitat for Humanity Roemenië gaat in samenwerking met het Moinesti Ambulance Centrum een nieuwe alarmcentrale bouwen, die meer dan 65.000 mensen in het noordoostelijk deel van Roemenië zal bedienen.