Koopmans Bouwservice sponsort een watervoorziening in Zambia

Koopmans Bouwservice sponsort een watervoorziening in Zambia
from € 8.750 (100%)

Watervoorziening in Mapepe
In Mapepe, een sloppenwijk in de buurt van Lusaka, wonen mensen wonen dicht op elkaar, hebben nauwelijks toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen en geen mogelijkheid om zich te houden aan de hygiëne-regels die nu zo van belang zijn.  Om de bewoners in Mapepe te wapenen tegen een uitbraak van Covid-19 en andere infectieziektes wil Habitat Zambia een waterpompen op zonne-energie gaan plaatsen. Deze solar waterpomp voorziet dagelijks duizend mensen van water. Het unieke aan dit duurzame project is dat er bij deze waterpomp vier tappunten worden aangelegd. De vier leidingen worden vanuit de waterput naar verschillende punten in de gemeenschap gelegd. Hierdoor komen er niet honderden mensen samen bij één waterpomp, wat leidt tot kortere rijen en minder mensen op één plek. 

Waarom zonne-energie? 
De zon is veel betrouwbaarder dan het elektriciteitsnetwerk van Zambia. Dankzij de zon komt er water uit de diverse tappunten en is het waterreservoir van 10.000 liter altijd gevuld. De families betalen maandelijks 25 cent voor het gebruik en onderhoud van de waterpomp. De pomp zal onderhouden worden door vrijwilligers uit de gemeenschap. De pomp is daarom ook een duurzame oplossing: de gemeenschap kan er op deze manier veel langer gebruik van maken en het water blijft stromen in Mapepe. 

Koopmans Bouwservice  heeft met een mooie donatie er al voor gezorgd dat we deze maand kunnen starten met de bouw van de eerste waterpomp.

Help jij meer van deze waterpompen op zonne-energie te bouwen? 

Doneer hier

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

View all
€ 8.750 09-07-2020 | 15:19
View all

Koopmans Bouwservice doneert een watervoorziening in Mapepe

09-07-2020 | 15:07 Wat doet Habitat in de strijd tegen Covid-19? Veel van onze bouwprojecten liggen stil, Maar dat betekent niet dat wij stil zitten!  In Zambia bijvoorbeeld, starten we deze maand met de eerste waterpompen op zonne-energie! Met elke pomp van €8750 kunnen we 1.000 mensen dagelijks voorzien van schoon water.  In Mapepe, een sloppenwijk in de buurt van Lusaka, wonen mensen wonen dicht op elkaar, hebben nauwelijks toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen en geen mogelijkheid om zich te houden aan de hygiëne-regels die nu zo van belang zijn. Om de bewoners in Mapepe te wapenen tegen een uitbraak van Covid-19 en andere infectieziektes gaat Habitat Zambia waterpompen op zonne-energie plaatsen. De zon is een betrouwbare energiebron die ervoor zorgt dat water stroomt uit de vier tappunten die verspreid worden over de wijk, om te voorkomen dat veel mensen bij elkaar moeten komen om hun water te halen. Koopmans Bouwservice heeft met een mooie donatie er al voor gezorgd dat we deze maand kunnen starten met de bouw van de eerste waterpomp. Help jij meer van deze waterpompen op zonne-energie te bouwen?  Doneer hier
Read more