Support Habitat in Lebanon!

Closed You can't donate or start fundraising anymore

Our hearts are with all those affected by the tragic explosion in Beirut.

As well as the heartbreaking loss of life, thousands of people have been injured and parts of the city flattened leaving up to 300,000 people homeless.

Lebanon was already at breaking point, economic and housing challenges exacerbated by the challenge of COVID-19. The World Bank predicted that 2020 would see the % of Lebanon’s population living below the poverty line grow from 30% to 50%.

For nearly 20 years Habitat Lebanon has served vulnerable people through shelter. In response to the Syrian refugee crisis, which swelled refugee numbers in Lebanon to 20% of its population, Habitat scaled up its programming to improve the living conditions of both refugee families and host communities.

Our team on the ground is reviewing the best way to help but it is clear that urgent support is needed. Whatever you can afford will make a huge difference.

Read about an UPDATE about Habitat’s ongoing response in Lebanon here.

View all
€2,500 06-01-2022 | 11:08 To: Route 3a Beirut A donation on behalf of the Route3aBeirut team. Together with an international team of students, we worked hard to raise money for the people in Lebanon.
€5 27-05-2021 | 16:25 To: Paving the way for a stronger Lebanon
€20 26-12-2020 | 23:22 Ik ken Habitat al een tijdje en wil graag een keer op bouwreis maar dat kan nu niet. Ik koos het project in Libanon omdat ik eens kennis mocht maken met een groep Libaneze jongeren. Ik weet niet of zij in Beiroet wonen maar dat je mensen van het land kent, brengt het toch dichterbij.
€1,140 21-11-2020 | 16:03 Wij dragen graag ons steentje bij aan de wederopbouw van Beiroet. Heel veel succes met jullie belangrijke, waardevolle en mooie werk.
€25 17-08-2020 | 08:37
View all

Terugblik eerste fase wederopbouw

10-06-2021 | 11:44 Mede dankzij donaties vanuit Nederland heeft ons team in Libanon de afgelopen maanden mooie resultaten kunnen boeken en zijn de activiteiten in de eerste wijk waar Habitat aan de slag is gegaan afgerond. Lees hier de rapportage van de eerste fase van het Disaster Response project in Beiroet >>  De strenge lockdown in Libanon aan het begin van dit jaar zorgde ervoor dat het team zich moest aanpassen en een aantal interventies moest uitstellen, maar zodra zij weer aan het werk mochten hebben ze extra hard gewerkt de families en de wijk te voorzien van wat zij nodig hadden. Dit betekent dat de eerste fase van het Disaster Response project in Beiroet -waar wij met jullie donatie aan hebben bijgedragen- eind mei is afgerond. We bouwen door!Habitat zal niet stoppen met de wederopbouw activiteiten in Beiroet -want daar gaat helaas veel meer tijd mee gemoeid- maar de geplande activiteiten in deze eerste fase zijn inmiddels allemaal uitgevoerd. Het team heeft in goede samenwerking met de lokale partijen en met de wijkbewoners steeds gezamenlijke en duidelijke prioriteiten gesteld en van hieruit de actieplannen opgesteld. Dat heeft geleid tot de volgende resultaten in deze eerste fase; de huizen van 54 gezinnen en 9 kleine bedrijfjes zijn door dit project weer gerepareerd zodat men er veilig kan wonen en werken en een aantal buurtinitiatieven zoals verlichting, fatsoenlijke ophanging van elektriciteitskabels zijn uitgevoerd. Habitat wil met dezelfde partners ook de volgende fase ingaan om in de volgende wijk nieuwe interventies te initiëren en uitvoeren. Door dit project zijn sterke nieuwe samenwerkingsverbanden gestart, die erg waardevol zijn voor het vervolg van het project in deze andere wijk maar ook voor de toekomst waarin Habitat in heel Libanon kwetsbare gezinnen wil blijven ondersteunen. Bedankt aan alle donateurs voor het steunen van de wederopbouw in Libanon na de explosie in Beiroet!
Read more