Stiho helpt mee op afstand

Closed You can't donate or start fundraising anymore

Stiho 95 jaar

Dit jaar bestaat Stiho 95 jaar. Reden voor een feestje! Daarom maken we onze klanten blij met mooie cadeaus én zetten we ons ook dit jaar in voor Habitat for Humanity. Want we voelen ons pas écht jarig als we mensen helpen die het hard nodig hebben. Al 20 jaar organiseren we samen met Habitat for Humanity elk jaar 1 tot 2 Bouwreizen met klanten, leveranciers en DSG medewerkers. In jubileumjaren pakken we dit zelfs groter aan, met meerdere Bouwreizen naar meerdere Habitat projecten. Samen bouwen we aan een betere leefwereld voor families in ontwikkelingslanden. Een bijzondere en onvergetelijke belevenis.

Help mensen in Oeganda aan een opleiding
Door de coronamaatregelen zit een Bouwreis er dit jaar niet in. Tóch dragen we ook dit jaar ons steentje bij – op afstand. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Samen met Habitat for Humanity willen we ervoor zorgen dat jonge mannen en vrouwen in Oeganda opgeleid kunnen worden tot heuse vaklieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan timmerman of meubelmaker. Met deze kennis kunnen zij bouwen aan een betere toekomst voor zichzelf en voor hun omgeving.

Huizen, drinkwater én kennis
Met de opbrengst van de donaties worden er in Oeganda ook huizen gebouwd met lokale vaklieden, voor gezinnen die nu geen veilig dak boven hun hoofd hebben. Ook helpt Habitat andere gezinnen in het dorp. Zij krijgen schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen binnen handbereik. Ook leert Habitat deze mensen over onder andere malaria, hiv en aids, schoon (drink)water en hygiëne, seksuele voorlichting en erfopvolging en erfrecht. Dit alles vergroot de veerkracht van deze gezinnen en gemeenschappen.

4 maanden, 23 Stiho vestigingen
De 23 Stiho-vestigingen met hun netwerken en Habitat zetten de komende 4 maanden diverse lokale en landelijke acties in om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor dit project. Uiteraard worden eigen initiatieven ook zeer gewaardeerd!

Klik hierboven op het tabje 'Nieuws' voor alle updates over deze actie. Hieronder vind je een album met diverse foto’s van eerdere bouwreizen, het project in Oeganda en vestigingsacties.

 

Volg hier de blog op stiho.nl

 

 

 

 

 

View all
€95 19-08-2021 | 21:00 Goede aktie van Stiho om Habitat for humanity te steunen door hun 95 jaar bestaan . Daarom mijn bijdrage voor elkjaar een euro .
€150 02-07-2021 | 10:22 To: Stiho-bouwplein Utrecht
€25 01-07-2021 | 21:30
€100 01-07-2021 | 20:51
€10 01-07-2021 | 18:16
View all

Een hartverwarmende reactie uit Oeganda

06-07-2021 | 16:48 Na de bekendmaking van het eindbedrag was het helaas niet mogelijk om live de reactie van onze collega Brendah in Oeganda te horen. Per mail ontvingen we haar reactie: "Namens heel Habitat Oeganda wil ik onze diepste dankbaarheid uiten voor de onvermoeibare inspanningen van Habitat Nederland en Stiho om ervoor te zorgen dat wij ons werk hier voort kunnen zetten. Persoonlijk versta ik geen Nederlands en mijn netwerk was ook niet goed, maar ik kon mijn opwinding niet verbergen toen ik de cheque van € 46.633 zag en Stiho het bedrag verdubbelde tot € 93.000. Bedankt voor niet alleen de financiële, maar ook de morele steun die nodig is om onze missie voort te zetten. Such kindness is a true reflection of your humanity and desire to help our communities."
Read more