De Stiho Groep Zambia 2018

Closed You can't donate or start fundraising anymore

De Stiho Groep bouwreis 2018 naar Zambia
Zeventien jaar geleden is De Stiho Groep begonnen met het organiseren van bouwreizen in samenwerking met Habitat for Humanity. In 2001 staken zo’n 300 medewerkers, klanten en leveranciers letterlijk de handen uit de mouwen om samen 75 huizen te bouwen voor gezinnen die dat hard nodig hebben.

Al jaren werkt De Stiho Groep intensief samen met Habitat for Humanity. Jaarlijks worden er in kleinere teams bouwreizen georganiseerd. In die 16 jaar is De Stiho Groep actief geweest in 10 landen en gingen er 1277 deelnemers mee op reis.

Ook voor dit jaar staat er een bouwreis gepland. Samen met de nieuwe bewoners gaat het team in september aan de slag om stevige muren en een goed dak te bouwen voor kwetsbare gezinnen in de omgeving van Kabwe, Zambia.

Bouwreis-informatie

wanneer   vrijdag 7 september-zondag 16 september
waar   Kabwe, Zambia
deelnemers   weten wie er allemaal meegaan met deze bouwreis? klik hier


De Stiho Groep bestaat uit de formules Stiho, Giebels, Baars & Bloemhoff en Bouwmaat.

Klik hierboven op het tabje 'Nieuws' voor alle updates over deze bouwreis. Hieronder vind je een album met alle foto's

Karin Nas

bouwreizen@habitat.nl

0208002970

View all
€50 24-09-2018 | 10:31 To: Concrete hulp voor Zambia!
€50 22-09-2018 | 17:35 To: Barten Bouwt in Zambia
€15 22-09-2018 | 00:36 To: Janou bouwt in Zambia; Bouw mee!
€10 21-09-2018 | 20:36 To: Janou bouwt in Zambia; Bouw mee!
€10 21-09-2018 | 15:58 To: Janou bouwt in Zambia; Bouw mee!
View all

Zaterdag 15 september. De laatste keer wakker worden in ons Hotel Neem-Park in Kabwe.

19-09-2018 | 00:00 Het ontbijt stond net als elke dag om 7 uur klaar, ei, worstjes, bonen, spek etc. Het ontbijt en de diners waren zeer gevarieerd en lekker en goed verzorgd. Daarna hebben we de koffers op de pick-up gezet en kregen we nog een dankwoord van Checka, de voorman van "onze" huizen. Ook hadden verschillende van ons kleding meegenomen om in Zambia achter te laten voor bv de kinderen, dit regelt Paul verder voor ons, net zoals wat speelgoed en pennen etc. We reden om 8.20 uur weg uit Kabwe naar Lusaka, kletsend in de bus over de reis, ons werk en thuis. In Lusaka kregen we een vroege lunch aangeboden in een soort kip restaurant. Op het programma stond een safaripark bezoeken. Wat we precies konden verwachten was onduidelijk, maar het zou wel aardig op de Beekse bergen kunnen lijken, dus we maakte al plannen om onderweg een keer uit te stappen ;-) Opeens stopte de verharde weg en kwamen we op een enorme hobbelweg terecht. Ik weet niet of dit goed voor je auto is, want zelfs voor je lichaam waren de hobbels moeilijk op te vangen. We kwamen uit bij het Safaripark, CHAMINUKA. Het was niet alleen een park, het leek wel een resort. Je kon er bijvoorbeeld ook zwemmen, tennissen, varen, een cheeta aaien en ermee wandelen en nog veel meer. We kregen even tijd om rond te kijken, er was bv mooie kunst in het huis/restaurant. We kregen hier als eerste een buffet aangeboden, een vervroegd diner (15.00 uur). Het was weer heerlijk.  Daarna op safari! De groep werd in 2en gedeeld. We hadden een mooi uitzicht, want we zaten boven op de auto. Een ranger keek rond en zag dan een giraf lopen en gaf een teken aan zijn chauffeur die kant op te rijden, gewoon van het pad af, regelrecht op de dieren af. Hierdoor kwamen we heel dicht bij de dieren, bv de giraf en de olifant en natuurlijk zijn we nog veel meer dieren tegengekomen die daar hoorde, alleen niet de Big 5 helaas....  Om 17.00 uur zijn we nog even gaan varen met een aantal, was erg mooi, de zon ging bijna onder. We vertrokken om 18.15 uur richting het vliegveld, maar natuurlijk moesten we eerst nog even over die enorme hobbelweg. Op het vliegveld aangekomen hebben we afscheid moeten nemen van Paul onze reisleider en Hassan onze chauffeur. Daarna op het vliegveld nog even ons laatste geld uitgegeven aan souvenirs of wat drinken. Ons avontuur zit erop, maar WOW wat was het mooi, onvergetelijk, bijzonder, indrukwekkend en wat hadden we een fantastische groep mensen bij elkaar!!! Carla  
Read more