Zaterdag 15 september. De laatste keer wakker worden in ons Hotel Neem-Park in Kabwe.

19-09-2018 | 00:00

Het ontbijt stond net als elke dag om 7 uur klaar, ei, worstjes, bonen, spek etc. Het ontbijt en de diners waren zeer gevarieerd en lekker en goed verzorgd. Daarna hebben we de koffers op de pick-up gezet en kregen we nog een dankwoord van Checka, de voorman van "onze" huizen. Ook hadden verschillende van ons kleding meegenomen om in Zambia achter te laten voor bv de kinderen, dit regelt Paul verder voor ons, net zoals wat speelgoed en pennen etc.

We reden om 8.20 uur weg uit Kabwe naar Lusaka, kletsend in de bus over de reis, ons werk en thuis. In Lusaka kregen we een vroege lunch aangeboden in een soort kip restaurant. Op het programma stond een safaripark bezoeken. Wat we precies konden verwachten was onduidelijk, maar het zou wel aardig op de Beekse bergen kunnen lijken, dus we maakte al plannen om onderweg een keer uit te stappen ;-)

Opeens stopte de verharde weg en kwamen we op een enorme hobbelweg terecht. Ik weet niet of dit goed voor je auto is, want zelfs voor je lichaam waren de hobbels moeilijk op te vangen. We kwamen uit bij het Safaripark, CHAMINUKA. Het was niet alleen een park, het leek wel een resort. Je kon er bijvoorbeeld ook zwemmen, tennissen, varen, een cheeta aaien en ermee wandelen en nog veel meer. We kregen even tijd om rond te kijken, er was bv mooie kunst in het huis/restaurant. We kregen hier als eerste een buffet aangeboden, een vervroegd diner (15.00 uur). Het was weer heerlijk. 

Daarna op safari! De groep werd in 2en gedeeld. We hadden een mooi uitzicht, want we zaten boven op de auto. Een ranger keek rond en zag dan een giraf lopen en gaf een teken aan zijn chauffeur die kant op te rijden, gewoon van het pad af, regelrecht op de dieren af. Hierdoor kwamen we heel dicht bij de dieren, bv de giraf en de olifant en natuurlijk zijn we nog veel meer dieren tegengekomen die daar hoorde, alleen niet de Big 5 helaas....  Om 17.00 uur zijn we nog even gaan varen met een aantal, was erg mooi, de zon ging bijna onder. We vertrokken om 18.15 uur richting het vliegveld, maar natuurlijk moesten we eerst nog even over die enorme hobbelweg.

Op het vliegveld aangekomen hebben we afscheid moeten nemen van Paul onze reisleider en Hassan onze chauffeur. Daarna op het vliegveld nog even ons laatste geld uitgegeven aan souvenirs of wat drinken. Ons avontuur zit erop, maar WOW wat was het mooi, onvergetelijk, bijzonder, indrukwekkend en wat hadden we een fantastische groep mensen bij elkaar!!!

Carla