Together we build better lives

Zaterdag 14 augustus 2021 trof een verwoestende aardbeving van 7,2 op de schaal van Richter het westen van Haïti. Volgens lokale autoriteiten zijn er op dit moment ruim 1.400 doden en 7.000 gewonden. Duizenden huizen zijn zwaar beschadigd of ingestort en toegangswegen en ziekenhuizen zijn beschadigd of onbereikbaar. Mensen blijven nu op straat omdat ze bang zijn voor naschokken. Daarnaast is er een tekort aan schoon drinkwater.

Gelukkig lijkt de intensiteit van tropische storm Grace minder groot dan verwacht, maar er is veel regen gevallen wat tot overstromingen en modderstromen kan leiden en de situatie kan verergeren.
Habitat Haïti begint zo snel mogelijk met het coördineren van noodhulpacties; ze zijn al jaren actief in de regio. Onze collega’s ter plekke zijn op dit moment gelukkig veilig.

Doneer nu voor Haiti >>

Onze eerste hulp bestaat uit:

  • assessment van beschadigde huizen (zijn ze nog bewoonbaar, welke directe oplossing voor onderdak is nodig, kan de beschadiging op termijn worden gerepareerd of moet er nieuw worden gebouwd?)
  • het uitdelen van shelterkits zodat mensen niet in de openlucht hoeven te slapen
  • ‘Hygiene’ kits, om het verspreiden van ziektes te voorkomen.

Hierin werken wij samen met andere (lokale) partijen.
Zodra het kan starten we met de wederopbouw van huizen in het getroffen gebied.

Wij willen zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk een veilig onderkomen bieden.
Jouw hulp is daarbij hard nodig!

View all
€50 15-04-2024 | 15:58
€100 15-01-2024 | 22:17
€75 29-12-2023 | 14:10
€100 23-04-2023 | 09:32
€75 19-06-2022 | 14:03 Larissa and Martijn are getting married!
View all

“In dit schone huis zijn we minder vaak ziek en mijn kinderen maken met veel plezier hun huiswerk”

07-02-2022 | 11:32 Kataline staat er alleen voor: de zorg voor haar 5 kinderen. Met het wieden van de tuin van andere families kan ze net genoeg verdienen om alle monden te voeden, maar een echt huis was een droom waarvan ze niet had verwacht dat die ooit zou uitkomen. Nu wonen ze in een Habitat huis! De vloer is van gestort cement. Het gezin slaapt nu dus op een schone en droge ondergrond, in plaats van op hun matjes in de modder. Habitat vraagt elk gezin om mee te helpen bij de bouw van hun huis, “Sweat Equity” noemen we dat. Omdat de werkzaamheden te zwaar waren voor Kataline, kwamen 2 van haar uitwonende dochters helpen. Ze hebben water gehaald voor de bouw en het diepe gat gegraven voor de septic tank. Meer tijd om te werken dankzij de watertank Het is niet makkelijk om de kinderen naar school te laten gaan, maar Kateline zorgt ervoor dat het lukt, dat vindt ze echt belangrijk. School is gratis in Oeganda, maar de kinderen zijn verplicht een uniform te dragen en zelf voor pennen en schriften te zorgen. Dat is met zoveel kinderen een hele opgave. Bij het nieuwe huis heeft Habitat een watertank geplaatst. “De watertank bespaart me zes uur wandelen en sjouwen per dag! Die tijd kan ik nu besteden aan extra werken en het geld dat ik daarmee verdien, gaat rechtstreeks naar de opleiding van mijn kinderen. Zeuren over huiswerk doen de kinderen niet meer” vertelt Kataline trots. “Ze maken hun huiswerk nu met veel plezier in een schoon huis. Ik ben trots dat ze zo hun best doen op school en weet zeker dat hun leven beter wordt dan dat van mij.”
Read more