Dinsdag bouwdag 2 malawi

17-04-2024 | 18:18

Vanmorgen weer fris en fruitig om 8 uur de bus in. Ook vandaag stonden de kindertjes weer ons vrolijk op te wachten.
Allereerst gingen we naar alle huizen in aanbouw om een foto te maken van toekomstige bewoners en de bouwgroep. De families bestaan vaak uit oma’s met kleinkinderen. Op de 2e bouwdag merken we wel dat de families minder verlegen zijn.
Daarna gaat iedere groep naar hun eigen bouwhuis. Er moest gemetseld worden. Deze dag was een stuk warmer dan gisteren, dus er ging veel water doorheen.
Martin M. heeft vandaag ontdekt dat hij zomaar van de steiger kan vallen. Hij verloor zijn evenwicht en heeft gelukkig alleen zijn arm geschaafd. Hopen dat het hierbij blijft!

Na een goed verzorgde luch , was het speeltijd met de kinderen uit het dorp, onvoorstelbaar hoeveel plezier ze hebben met een bal, springtouw en frisbee, allemaal enthousiast en door het dolle heen. We zijn hier om te bouwen , dus na een half uurtje spelen weer aan de slag . Om half 4 zijn we gestopt met bouwen, bijna allemaal met een rood hoofd van de warmte. Maar wat is er weer hard gewerkt vandaag. Super ! Aangekomen bij ons hotel eerst tijd voor een vuil biertje , op het terras bij het zwembad , heerlijk dat smaakt goed.

Lex en Aart konden verleiding niet weerstaan en namen een duik in het zwembad.
Na het avondeten hadden Anja en Karin nog een quiz voor ons , hier en daar werd er een beetje vals gespeeld. Was een leuke quiz iedereen was erg fanatiek. De winnaars waren Ellen en Lex. Gefeliciteerd!
Het was weer een prachtige en fijne dag . Op naar morgen bouw dag 4.