Dekselse donderdag 8 juni 2023

09-06-2023 | 01:01


Al vroeg arriveren we op de bouw en staat ons een verassing te wachten. De bouwvakkers hebben het laatste kleine stukje van gisteren afgemaakt! Top!
Onze safety-bijeenkomst verloopt steeds vlotter en we gaan snel aan de slag. Het grote teamwerk kan beginnen, circa 400 m2 stucwerk, en omdat de zon al krachtig schijnt gaan we de groep in 2en splitsen, over 3 lagen verdeeld en goed op elkaar afstemmen want het moet in één keer klaar. Iedereen gaat fanatiek aan de slag, we blijven dan ook niet echt schoon want alle ‘zegen komt van boven’, de klodders stuc vliegen van boven naar beneden, ook nu weer fijn, onze ⛑️!
Dan koffie /thee en dan de grote zijde met zijn allen, verdeeld weer over 3 lagen. Eerst nog even zingen want Adi zijn zoontje wordt 3 jaar vandaag🎉 en papa is zichtbaar ontroerd.
Het gaat als de brandweer! Redden we het voor de lunch? Jazeker, eerder stoppen we niet. En het lukt, het loopt zelfs zo voorspoedig dat de bestelde bouwmaterialen er nog niet zijn. Dus gaat een ploeg (mostly men) de wandconstructies voor het volgende huis, voor Mariana & Raznev alvast brengen. Wij sjouwen de multiplexplaten en balken naar de voorraad en vervolgens bikken we cement, klodders stuc en stenen van de steigers en rond het huis. Dan hebben we weer een schone bouwplaats en kan de isolatie voor de borstwering aangebracht worden. Aangezien onze primer nog niet is gebracht gaan we binnen alle gaatjes stoppen en de hoeken afschermen met band. Natuurlijk zijn er schroeven die nog uitsteken dus dat fixen we eerst. Dan arriveert de vrachtwagen met de primer, iedereen begint nu met de volgende ronde, ook al kan het nu met een roller (gelukkig). De spieren lijken korter te worden en iedereen voelt dat we hard werken, nog ff volhouden. Vanavond hebben we, na ons werk een BBQ op de bouwplaats en aten we met de bouwvakkers, families en ons bouwteam. Het was zo leuk om de hele familie te zien waarvan Marisna de hele week al stoer meehelpt, en haar man Dezvan 2 dagen. Iedereen genoot in de zon, we draaiden muziek en dansten met elkaar.
Terug in het hotel zijn er 2 bouwers weer gaan zwemmen om de spiertjes een ‘cooling down’ te gunnen, voordeel was een prachtige zonsondergang.
Morgen is onze laatste bouwdag, en natuurlijk kijken we uit naar het eindresultaat, jullie ook?

Fijn dat Rabobank (Mariska, Manon & Maaija) en Habitat (Karin en Adi) dit mogelijk maken en dat kan dankzij onze fijne coöperatieve klanten met wie de verbinding nog inniger is geworden.
Groetnis, namens ons bouwteam Habitat,
Maaija de 🌹