Overstromingen teisteren Malawi. Help jij ons helpen?

Closed You can't donate or start fundraising anymore

Overstromingen teisteren Malawi. Help jij ons helpen?
Hevige storm en regenval hebben de afgelopen weken in het zuiden van Malawi gezorgd voor overstromingen. Ruim 920.000 mensen zijn getroffen: tienduizenden mensen moesten huis en haard verlaten omdat hun huizen beschadigd of zelfs helemaal vernield zijn. Ze hebben geen veilige plek om te schuilen. De regen valt al sinds februari en volgens de weersverwachtingen is het voorlopig nog niet voorbij. Hulp is dan ook hard nodig!

Habitat helpt met Emergency Shelter Kits
Habitat for Humanity is sinds 2009 actief in Malawi. Omdat hevige stormen en overstromingen vaker voorkomen in Malawi, heeft Habitat Malawi een ervaren noodhulpteam, dat nu ook weer direct in actie kon komen. Het team is nu ter plaatse om de situatie en de schade te beoordelen. Vervolgens maken zij een uitgebreid noodhulpprogramma dat bestaat uit een korte- en een langetermijn oplossing.

De eerste hulp is gericht op zo snel mogelijk onderdak verzorgen. Op korte termijn willen we 2.600 Emergency Shelter Kits gaan uitdelen: pakketten die bestaan uit waterdicht doek, touw, emmers, zeep en lampen op zonne-energie. Hiermee kunnen de slachtoffers snel en gemakkelijk hun huizen repareren of een waterdicht onderkomen bouwen en zorgen voor betere hygiëne, zodat de kans op een cholera-uitbraak minder groot wordt.

Habitat noodhulp in Malawi: jouw hulp is nodig!
Voor 2.600 Emergency Shelter Kits is totaal $ 118.000 nodig. OP basis van de huidige schattingen is daarnaast nog $ 600.000 nodig voor het langere termijn programma dat gaat worden opgestart voor de werderopbouw van Malawi.

Een emergency shelter kit kost € 55, maar alles wat je kunt missen om deze mensen te helpen is van harte welkom! 
Voor onze hulp hebben we jouw hulp nodig, want alleen samen kunnen we uitgebreide en langdurige hulp bieden.

Bedankt alvast voor je donatie!

 

 

 

 

View all

Eerste beelden noodhulp in Malawi

11-04-2019 | 17:23 In Malawi is de noodhulp voor de inmiddels op gang gekomen, mede dankzij de donaties vanuit Nederland.In onderstaand Facebook filmpje zie je beelden vanuit Malawi, waar in onze Habitat collega Miriam vertelt wat de status is:https://www.facebook.com/ShelterBox/videos/2141510595941632/
Read more