Overstroming Malawi

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Dit weekend werd Malawi zwaar getroffen door tropische storm Freddy. De storm raast al weken over Afrika en veroorzaakt sinds zondag veel leed en schade in het zuiden van Malawi. De hevige regenval en verwoestende windstoten maakten veel slachtoffers en richtten enorm veel schade aan.

De situatie in Malawi is kritiek. Meer dan 90% van de mensen in de zuidelijke provincies heeft al sinds zondag geen stroom meer en velen hebben geen toegang tot schoon water. Hulp komt maar langzaam op gang omdat grote gebieden nog steeds onbereikbaar zijn door de overstromingen.

Anock Kapiri, de directeur van Habitat in Malawi is aangedaan. “Het getroffen gebied is erg uitgestrekt en de mensen waren nog nauwelijks hersteld van de tropische stormen van vorig jaar en nu moeten we de gevolgen van deze storm het hoofd bieden. We moeten zo snel mogelijk in actie komen.”

Habitat is al jaren actief in Malawi en kan gelukkig snel schakelen om de getroffen bevolking te helpen. Onze eerste hulp bestaat uit hulpgoederen als dekens en zeep en Emergency Shelter Kits waarmee mensen een tijdelijk onderkomen kunnen bouwen of reparaties kunnen doen om hun huis weer bewoonbaar te maken. 

Steun jij onze noodhulp voor de getroffen bevolking in Malawi?

Elke bijdrage is van harte welkom!

Bekijk alle
€ 15 18-05-2023 | 11:03
€ 25 16-05-2023 | 12:15
€ 175 24-04-2023 | 12:05
€ 15 07-04-2023 | 22:16
€ 500 24-03-2023 | 13:50
Bekijk alle

Noodhulp voor Malawi

16-03-2023 | 14:23 Dit weekend werd Malawi zwaar getroffen door tropische storm Freddy. De storm raast al weken over Afrika en veroorzaakt sinds zondag veel leed en schade in het zuiden van Malawi. De hevige regenval en verwoestende windstoten maakten veel slachtoffers en richtten enorm veel schade aan. De situatie in Malawi is kritiek. Meer dan 90% van de mensen in de zuidelijke provincies heeft al sinds zondag geen stroom meer en velen hebben geen toegang tot schoon water. Hulp komt maar langzaam op gang omdat grote gebieden nog steeds onbereikbaar zijn door de overstromingen. Anock Kapiri, de directeur van Habitat in Malawi is erg aangedaan. “Het getroffen gebied is erg uitgestrekt en de mensen waren nog nauwelijks hersteld van de tropische stormen van vorig jaar en nu moeten we de gevolgen van deze storm het hoofd bieden. We moeten zo snel mogelijk in actie komen.” Habitat is al jaren actief in Malawi en kan gelukkig snel schakelen om de getroffen bevolking te helpen. Onze eerste hulp bestaat uit hulpgoederen als dekens en zeep en Emergency Shelter Kits waarmee mensen een tijdelijk onderkomen kunnen bouwen of reparaties kunnen doen om hun huis weer bewoonbaar te maken. Mensen van Habitat zullen daarbij in de gemeenschappen training geven en uitleggen hoe je je Shelter Kit kunt gebruiken voor een tijdelijk onderkomen. Steun jij onze noodhulp voor de getroffen bevolking in Malawi? Elke bijdrage is van harte welkom! Doneer nu >>
Lees meer