We zijn weer thuis

01-04-2024 | 14:10
 
 
Na een vermoeiende, maar hele mooie en waardevolle, bouwreis zijn we allemaal weer teruggekeerd bij onze eigen families. Na vier even mooie bouwreizen, hebben we er nu weer een hele gedenkwaardige hieraan toegevoegd. In de voorbereiding tijdens de vertrekbijeenkomst hadden we ons al een beeld gevormd van wat ons te wachten stond. De werkelijkheid overtrof dit beeld aan alle kanten. De vriendelijkheid en het enthousiasme van de bewoners van het kleine dorpje (Cheluka Village) waar we aan de slag gingen met de twee huizen, was geweldig. Iedere dag werden we zingend en dansend onthaald en uitgezwaaid.
 
Het werken met de bouwers van Habitat Malawi verliep heel soepel. De eerste ochtend was een beetje wennen aan elkaar, maar daarna verliep de samenwerking zeer goed. De rest van de week is dat alleen maar beter geworden. Bernadette en Margaret van Habitat Malawi hebben ons tijdens ons verblijf begeleid. Beiden hebben prima werk gedaan, met veel enthousiasme en humor. Bij kleine probleempjes in de communicatie of anders stonden ze altijd direct klaar.
 
Wat voor mij geldt, daarvan weet ik zeker dat ook voor mijn mede Legends geldt. Een ervaring en belevenis die je voor altijd bij je draagt. De herinnering aan wat we hebben gezien en meegemaakt, de blije kindergezichten en hun reacties op ons, als ook de manier waarop we onderling maar ook met de bouwers hebben gewerkt, vergeet je niet.
 
Het succes van deze bouwreis was niet mogelijk geweest zonder de mensen van Habitat Nederland waaronder Robert van der Laan, die ons gedurende de gehele reis begeleid heeft als vrijwilliger van Habitat Nederland. Maar ook niet zonder de leden van Team Legian: Jurgen Bouwman, Maarten Kalf, Danny Versluis, Mark van Zanten, Eefje Camphuijsen, Irene Berendse, Bas Kokken, Patrick Smeets, Bert Dijkstra, Jelmer Karper, Peter Charité, Duco de Koning en Barbara Ninteman.  
 
Allen dank voor de samenwerking, de gesprekken, de humor en jullie enthousiasme.
 
Dick Hoogendoorn