Kumanga

Closed You can't donate or start fundraising anymore

Het gevoel van thuiskomen. Geef het door!
Ons thuis is niet van baksteen. Thuis is een plek waar we tot rust komen, waar we geborgenheid en liefde voelen,
waar we bouwen aan onze herinneringen. Dat gevoel, dat kunnen we doorgeven door samen een huis te bouwen voor een ander.

LEES HIER ONS PERSBERICHT OVER DEZE BOUWREIS

Op 12 april 2019 vertrok een team van 18 vrijwilligers naar Mulanje, in het zuiden van Malawi. Zij bouwden daar een huis bouwen weduwe Mary en haar drie kinderen.

Twee van de bouwreizigers hadden een ‘speciale missie’: via Instagram hebben zij hun duizenden volgers dagelijks op de hoogte gehouden van wat ze beleefden op de bouwplaats en welke impact het op hun en op de gemeenschap en de huiseigenaren heeft. Ook voor anderen een unieke kans om een bouwreis van dichtbij te beleven.

Carlos Platier Luna ken je misschien van Expeditie Robinson, waarvan het hij 18e seizoen won. Maar hij is ook voormalig top judoka, docent lichamelijke opvoeding, personal trainer en TV-presentator.

Carlos heeft een geweldige bouwreis gehad. Een quote van zijn Instagram account:
"Het bouwen zit erop!! Samen met het bouwteam van @habitatnederland en de bouwvakkers hier in Malawi hebben we een prachtig huis neergezet. De komende weken gaan de bouwvakkers het huis stucen, verven en de puntjes op de i zetten. Kortom: zij gaan ervoor zorgen dat het huis leefbaar wordt. Elke keer als ik aankwam op de bouwplaats werden we weer opgewacht door de gemeenschap en gingen we samen bouwen en spelen. Het afscheid nemen was lastig, maar wij gaan nu ook weer naar ons thuis. En #thuiskomen betekent voor mij: liefde!❤️"

Chloë Sterk is de eigenaresse van het platform Daily Nonsense. Samen met een aantal prominente Nederlandstalige bloggers vertegenwoordigt zij een platform dat door vele Nederlanders geraadpleegd wordt in hun zoektocht naar leuke restaurants, reisverhalen en lifestyle tips.
Ook zij had een fantastische ervaring:
“Life bring tears, smiles, and memories. The tears dry, the smiles fade, but the memories last forever. Thank you @habitatnederland for everything. I will never forget this beautiful experience in Malawi. De bouwreis zit erop en wat was het een fantastische ervaring. Tijdens de sluitingsceremonie werd er met vreugde gedanst en gezongen, maar er werd door sommige ook een traantje weggepinkt, omdat het afscheid daar was. En ja dan pas komt het besef dat je weer naar je eigen thuis gaat en Mulanje achter je gaat laten. Mijn wens? Ooit hoop ik nog eens terug te komen en weer samen met dit meisje te dansen. Until we meet again Malawi. You were great. “

Wil je alles nog eens terugkijken?
Bekijk de Hoogtepunten terug op de Instagram accounts van Habitat Nederland en Carlos en Chloë dan op Instagram. De blogs van het team vind je hier 

lees hier ons persbericht over de bouwreis met Carlos en Chloë

Heb je vragen over onze bouwreizen: mail ons via bouwreizen@habitat.nl.

Klik op de afbeelding hieronder voor een selectie van de foto's van de bouwreis naar Malawi

Wil je ook eens op bouwreis?
Lees hier alles over bouwreizen met Habitat for Humanity

ga mee op bouwreis

en bouw met eigen handen een nieuw (t)huis

Wil je zelf meehelpen aan een Habitathuis? Ga dan mee op bouwreis.

Wat ga je doen?
Een week lang bouw je samen met je team, de lokale bouwvakkers en de toekomstige bewoners aan hun nieuwe huis. Graven, sjouwen, timmeren, metselen, bamboevlechten: of je nu handig bent of niet, er is voor iedereen iets te doen.

Wat maak je mee?
Je bent letterlijk onderdeel van de gemeenschap. Je dompelt je onder in het dagelijks leven van de gemeenschap, maakt contact met de bewoners, speelt met de kinderen en werkt nauw samen met de bouwvakkers. En dat allemaal op plekken waar je als gewone toerist niet zo snel komt.

Wat levert het op?
Vieze handen, pijnlijke spieren, grote voldoening. Oftewel: een geweldige belevenis die je een leven lang bijblijft. Voor sommigen live-changing, voor anderen gezond relativerend. Maar ook de bewoners van de gemeenschap maken bijzondere dingen mee. Denk je eens in hoe het voor hen is dat mensen van de andere kant van de wereld komen meebouwen aan een betere toekomst voor hun familie! De ontroering, het respect en de band die je opbouwt – een bouwreis is een unieke ervaring.

    

Praktische informatie
Habitat begeleidt je reis, waarin ook tijd is voor culturele uitwisseling en een uitstapje. Je betaalt de reis- en verblijfkosten van je reis en steunt daarnaast het werk van Habitat met een donatie van € 700 per persoon.
Via jouw eigen actiepagina op www.bouwmee.Habitat.nl kun je iedereen informeren over je activiteiten en natuurlijk je vrienden, familie en collega’s vragen een steentje bij te dragen. Meer informatie over de sponsors werven voor je bouwreis vind je hier

Inschrijven als groep of individueel
Normaal gesproken organiseert Habitat bouwreizen voor bestaande groepen vanaf 12 personen. Je kunt zelf een groep samenstellen. Een enkele keer per jaar hebben wij een bouwreis waarvoor iedereen vanaf 16 jaar en ouder zich individueel kan inschrijven.

Geïnteresseerd?  Onze bouwreisexpert Karin Nas vertelt je alles over de mogelijkheden. Je kunt haar bereiken via bouwreizen@Habitat.nl of 020-8002970.

Klik hier voor een overzicht van alle Habitat bouwreisteams

View all
€465 30-04-2019 | 16:01 To: Bouwreis Kumanga Eigen bijdrage
€15 19-04-2019 | 10:54 To: Help mij bouwen in Malawi! Je bent een topper in alles wat je doet! Succes Edith!
€125 18-04-2019 | 08:42 To: Super dat ik weer op bouwreis mag om er alvast een mooi bedrag van te maken..... suc6 en werk ze
€25 15-04-2019 | 21:15 To: Samen bouwen aan de toekomst Goede actie Jan!
€10 15-04-2019 | 20:28 To: Een veilig thuis, wie wil dat niet....
View all

Hoe gaat het nu met Mary en haar kinderen in Mulanje?

10-10-2019 | 00:00 In april 2019 vertrokken de bouwreizigers van bouwreisteam "Kumanga" naar Mulanje om aan een huis te bouwen voor Mary en haar 3 kinderen. Natuurlijk willen we graag weten hoe het nu met ze gaat! Onze collega Andrew is onlangs op bezoek geweest bij Mary en haar familie in Mulanje en heeft een mooie update voor jullie samengesteld. Zoon Willard was helaas niet thuis, maar Mary, beide dochters Joyce en Grace én Marys tante Esnart, die er tijdens de bouwweek ook vaak was, waren er wel. En ze zagen er allemaal stralend uit! Vooral Mary zag er, ondanks haar slechte gezondheid, een stuk gezonder en blijer uit dan in april. Dat ze geen gemakkelijk leven heeft, weten wij: ze is weduwe sinds 2016 en had in dat jaar ook een gecompliceerde miskraam, waardoor ze heel slecht ter been werd, niet meer kan werken en minder goed voor haar kinderen kan zorgen. Ook is ze geïnfecteerd met HIV, waar ze gelukkig wel voor wordt behandeld, maar haar situatie blijft zorgelijk, zeker voor haar kinderen. Gelukkig helpt tante Esnart het gezin waar ze kan. Deze tante was ook veel aanwezig op en om de bouwplaats: ze woont vlakbij in het dorp. Maar ook voor haar was het niet makkelijk om te zien hoe Mary en de kinderen in dat vochtige hutje moesten leven, waar het donker en muf was en altijd lekte. Ondanks Esnarts vrolijke en positieve instelling werd het ook voor haar soms te veel. Het nieuwe huis is dan ook meer dan welkom. Het ziet er echt top uit! Mary was vaak wanhopig over de toekomst van haar kinderen, maar dankzij dit huis is dat voorbij: ze ziet een veel betere toekomst voor haar kinderen in dit huis, zelfs als ze zou komen te overlijden hebben haar kinderen hier een veilige basis. Het is dan ook heel mooi om te zien hoe goed het nieuwe huis deze familie doet. Mary straalt van oor tot oor als Andrew aan komt lopen. Via haar tante laat Mary aan Andrew weten hoe het leven van het hele gezin veranderd is sinds ze verhuisd zijn. “Ons leven is zoveel beter nu. Het huis is veilig en droog. Als het regent, hoeven we ons geen zorgen te maken; we kunnen rustig blijven slapen want we weten dat er een stevig dak op zit.” Dochter Joyce voegt toe: onze kleren en schoolboeken blijven nu altijd veilig en droog blijven, dat maakt het leven veel makkelijker en fijner. “Thank you, Habitat for Humanity Malawi and the team from Netherlands for transforming our lives” Levens die veranderd zijn, dankzij alle bouwreizigers en de donateurs op alle sponsoracties.  
Read more