[copy] [copy] [copy]

Dit is de 14de bouwreisclan die, in wisselende samenstelling met een aantal vaste waarden, op pad gaat om te bouwen in de wereld om samen met de families te bouwen aan een goed en veilig huis.

Elke bouwreis is weer een bijzondere ervaring met deze flexibele positieve en hardwerkende groep. Er wordt veel contact gemaakt met de lokale bevolking.

Het wordt weer een feest van een week.

Bouwreisinformatie

wanneer    9 tm 16 september 2023
waar   Al Sanabel, Jordanië
kosten bouwreis   € 1.000 (exclusief ticketkosten, exclusief donatie)
klik voor uitsplitsing bouwreiskosten
donatiebedrag   € 1.500
inschrijfgeld   € 125 (zie algemene voorwaarden)
aanmelden   klik op 'Ik ga mee' en kies in het volgende scherm voor ‘Individueel’
deelnemers   weten wie er allemaal meegaan met deze reis? klik hier!


Klik hieronder of hierboven op het tabje 'Nieuws' voor al het nieuws/blogs over deze bouwreis.

 

Hieronder vind je een album met alle foto's

View all
€1.500 07-09-2023 | 21:29 To: Ik bouw mee met Habitat. Samen bouwen we een beter leven.
€1.400 03-09-2023 | 18:52 To: Ik bouw mee met Habitat. Samen bouwen we een beter leven.
€1.500 31-08-2023 | 22:06 To: Ik bouw mee met Habitat. Samen bouwen we een beter leven.
€65 31-08-2023 | 10:29 To: In september mag ik weer bouwen! Samen bouwen we een beter leven. Succes lieverd xx
€1.400 31-08-2023 | 06:22 To: Ik bouw mee met Habitat. Samen bouwen we een beter leven.
View all

Blog van donderdag

15-09-2023 | 10:51   Donderdag 14 september: het wordt onze laatste dag op de bouw. Nog één keer samen ontbijten en de koffers klaarzetten. Wederom strak 8 uur vertrekken we voor een laatste keer naar de bouwplaats die ondertussen ‘ons’ huis is geworden. Afscheid nemen van de familie, van Mo, van Ramadan, Khalid en Hassan. Altijd het moeilijkste moment. Een week geleden waren we vreemden, nu zijn we vrienden. Of we elkaar ooit nog eens zien? Een beetje weemoed komt op, of een traantje…Bart en Jan-Willem verwoorden wat wij allemaal voelen. Trots, dankbaarheid en verrijking: we hebben weer heel wat toe te voegen aan onze collectie memories. Maar één ding is zeker, we zullen elkaar nooit meer vergeten. Het is ook het mooiste moment: ‘ons’ werk, ‘ons’ huis 🏠 wordt overgedragen aan Ayman en zijn gezin. Hun leven gaat veranderen en wij hebben onze steentjes bij mogen dragen. Waarvan acte: het door Khalid uitgereikte certificaat is het bewijs. Het was even spannend of Therese hem ook ging optillen…. Eigenlijk willen we verder metselen, maar de mortel is op, alle steentjes staan netjes binnen en het is tijd voor de lunch. Wederom zijn we te gast in het huis van bij Khalids vader de dichter. Ondertussen een vertrouwd adres. Een laatste keer kip met de heerlijke yoghurt- citroensaus. Het hele gezin staat klaar om afscheid te nemen. Ook hier laten wij vrienden achter die ons zeker nooit zullen vergeten en waar wij altijd welkom zijn. Het is tijd te vertrekken. De koffers gaan de bus in en dan nog een afscheid: onze Mo. Zonder hem was de week niet wat het is geweest. Voor ons maakte hij het verschil en wij voor hem.In de bus gaan de gedachten heen en weer tussen de hoogtepunten van de afgelopen dagen en het eerste vieze biertje. Ineens zijn we er: terug in het welvarende westelijke gedeelte van Amman en kunnen inchecken in het Mena hotel. Wat een luxe en verschil met de afgelopen dagen in de guesthouse. Het toeristische gebruis is overweldigend en accuut verlang ik terug naar de stilte van ‘onze’ terrasjes van het vrouwen- en mannenhuis.. Na enkele vieze biertjes en gin-tonics betrekken we onze kamers. Ik denk wat een rare kamer, geen bed? Tot dat we nog een deur ontdekken, een onverwachte upgrade naar een luxe suite die groter lijkt dan het hele huis van Aymen, waar hij met zijn hele gezin gaat wonen, belachelijk….Het avondeten in het restaurant is de eerste echte tegenvaller. Niet zozeer het eten, maar vooral de drukte en sfeer van een vreetschuur waar wij verspreid zitten tussen gretig dinerende medetoeristen.… ik verlang terug naar kip met rijst en yoghurt-citroensaus in de huiskamer van Khalid….De afsluitende get-together in de sportbar maakt veel goed. We zijn even weer in onze eigen bubbel, maken plannen voor de reünie, kijken terug op en vooruit naar allerlei bouwreizen. Wederom bekruipt mij het heerlijke Habitat-wij- gevoel. Nu is het bedtijd, want we moeten weer vroeg op en ik verheug me stiekem toch op het luxe bed in de suite…
Read more