Hunter Douglas

Closed You can't donate or start fundraising anymore

Dit is de 3de  bouwreis van Hunter Douglas, ze hebben gebouwd in Lesotho en India, ze  reizen nu af naar Malawi. Waar ze met een geheel nieuw team van collega’s aan de slag gaan.

Een ervaring om nooit te vergeten.

Bouwreisinformatie

wanneer    van 5 tot en met 14 april 2019
waar   Malawi
aanmelden   klik op 'Ik ga mee' en kies in het volgende scherm voor ‘individueel’
deelnemers   weten wie er allemaal meegaan met deze reis? klik hier!

 

Klik hieronder of hierboven op het tabje 'Nieuws' voor al het nieuws/blogs over deze bouwreis.

Hieronder vind je een album met alle foto's

View all
€200 23-04-2019 | 11:00
€50 12-04-2019 | 21:41 Ter ondersteuning van Hans van den Berg die voor Hunter Douglas deze week in Malawi aan het werk is
€50 09-04-2019 | 23:17
€10 09-04-2019 | 22:13
€25 08-04-2019 | 07:52 To: Doneren = Meebouwen (&Lief!)
View all

Wat een ervaring...

14-04-2019 | 00:00 Dat was het dan.. de laatste uurtjes voordat we het vliegtuig weer in gaan. Terug naar huis, met een koffer die een stuk leger is dan de heenreis (nou ja alle souvenirs niet meegerekend ), maar met een ervaring rijker die we nooit hadden willen missen en we ook nooit meer zullen vergeten . Ons dorp, ons pleintje waar we onze breaks hadden , Evance en Innocent en de rest van de community voor altijd op ons netvlies . Ruim een week geleden moest het avontuur nog gaan beginnen en hadden we alleen nog maar gelezen over evance en innocent, de twee broertjes van 7 en 14, die sinds begin dit jaar wees zijn en hun tante Anace die hen opvoedt, samen met haar 5 eigen kinderen . En dat in hun huisje van 2 bij 2 meter waar ze nauwelijks inpassen en waar het water naar binnen stroomt zodra het begint te regenen. Wat een indrukwekkend ontvangst hadden wij in het dorp; Malawi, het warme hart van Afrika. Dat bleek direct. Eerst nog wat onwennig en aftastend. Zeker de kleine Innocent, al die grote blanke mensen die zijn huis gingen bouwen. Maar hoe verder de week vorderde , hoe hoger de muren kwamen , hoe groter de glimlach werd op de gezichten van de broertjes . En wat is de bevolking vriendelijk , ze hebben echt niets , geen dekens om op of onder te slapen, geen stoel om op te zitten , maispap om te eten , maar wel altijd de lach op hun gezicht. En elk huisje heeft zijn kruisje (of groot kruis), dat werd steeds duidelijker gedurende de week. Hoe blij zijn wij dan ook dat het dak er vrijdag op zat en hopelijk de familie zo snel mogelijk hun nieuwe huis in kan. Een huis waarbij het water niet naar binnen stroomt , ze een plek hebben om allemaal te kunnen slapen. Voor ons klinkt het als de normaalste zaak van de wereld, maar dat is het hier niet.  Evance die graag leraar wil worden , vertelde hij ons deze week. Hoe mooi zou het zijn als hij zijn droom kan verwezenlijken nu het dak boven zijn hoofd bijna gereed is. En hoe bijzonder was het voor ons om hier een wezenlijk onderdeel van te hebben mogen uitmaken. Malawi, Evance en Innocent en de hele community , voor altijd in ons hart gesloten. En wat zal het weer gek zijn om morgen terug te zijn in ons kikkerlandje, waar iedereen zich druk maakt over het feit dat de trein 2 min te laat is. Dan denken we terug aan Malawi en het enige dat de mensen hier hebben , hun grote glimlach..
Read more