Glitter Friday

11-09-2022 | 16:28

Spierpijn Vrijdag… de laatste dag van onze bouwweek. Altijd een dag met veel gevoel; Trots, blijdschap, spierpijn , blaren op je handen en voeten, een kromme rug en heel veel tranen. De zon schijnt over de bergen en voor ons liggen de stuc troffels en hammers weer klaar. Vandaag mogen we weer een heerlijk stuc papje maken met een prachtige mixer die alle kanten op vliegt als je iets te hard op het knopje drukt. We praten frans met Marcel aan de speciekuip omdat ons spaans en engels iets minder loopt…

En natuurlijk mag er traditioneel een dak dicht gelegd worden op de laatste dag. Dus de singels worden met veel ervaring omhoog gezwierd in een strakke lijn: regular , corner, regular, corner.. Onze vrolijke en charmante Mila rent over het dak van links naar rechts , alsof hij niet op een dak van 45 graden loopt, terwijl wij gezekerd met touw aan de houtspanten vastzitten. Later blijkt dat Mila ook hele losse beentjes heeft op de dansvloer, wat een topper.

En ook onze Duitse vrienden zijn erbij en inmiddels een vast onderdeel van ons team. We praten kriskras alle talen door elkaar heen; “You are so beautiful that I know “ you is waarschijnlijk bedoeld als ik vind het leuk je te leren kennen;).

Onze sponsor Jelle ( neef van Anja) is er vandaag ook bij! Anja zet haar glitterpokomonkaart in die zij van hem mee mocht nemen op deze Bouwreis! En de glitters heeft ze nodig voor extra kracht want binnen mag ze zich in een wit spacepak hijsen met nog 6 bouwers om het glaswol tussen de wanden te stoppen. Looking gorgesous!

Habitat Roemenië stuurt hun beste troef: Roberto! We hebben via Andrei al gehoord dat hij echt de beste baas ever ever is. Dus natuurlijk zijn wij nieuwsgierig naar die man.;). Zes jaar geleden is Roberto de ceo Habitat Roemenië geworden . Zijn persoonlijke drijfveer kan samengevat worden in de wens “ to change the world of a family”. Vanuit zijn achtergrond ondernemerschap, project manager en architectuur voegt hij nieuwe ingrediënten toe aan de 4 bestaande programma’s van Habitat; 1. Affordable housing 2. Sustainable communities. 3. The Disaster program 4. Advocacy.

Vooral de laatste twee zijn specifiek onder de vleugels van Roberto aangepakt met als goed voorbeeld de hulp aan de vluchtelingen uit de Oekraïne aan de grens van Roemenië dit jaar. En een prominente positie van Habitat Roemenië bij de aanbevelingen aan de overheid over bijvoorbeeld social housing.

Rond de klok van 4 gaan we afronden. Het huis staat op het fundament waar we maandag op mochten starten. Wat kun je allemachtig veel doen in een week met 35 vrijwilligers met een groot hart voor iemand anders die het nodig heeft. En dan volgt de afscheidsceremonie, zoals elke keer weer het moment waarop we met trillende knietjes naar uitkijken. De families waarvoor we bouwen zijn de belangrijkste personen voor dit moment. De dankbaarheid die zij uitstralen maakt ons zo kwetsbaar en emotioneel dat niemand het droog houdt. Zelfs de sterke grote kerels van Henkel staan met tranen in hun ogen en verstoppen zich achter een Ursus biertje. ( en wij natuurlijk ook). Want dit is waar we het voor doen, dit moment waarop onze harten 10x zo groot worden en iedereen alleen nog maar uitgelaten kan dansen en genieten. Wat er daarna gebeurde, blijft in Comãnesti….

Sheila & Carina