Wij bouwen aan een wereld waarin iedereen veilig thuis kan blijven

Closed You can't donate or start fundraising anymore

Thuisblijven is hét wapen tegen het coronavirus.
Maar wat als je dat niet kunt?

Dat een goed huis van levensbelang is, weten we bij Habitat al lang. In Nederland realiseren wij ons dit meestal niet zo; een huis is voor ons zo vanzelfsprekend. Maar nu het coronavirus om zich heen grijpt en ook ons leven op zijn kop zet, is ons huis hét wapen geworden in de strijd tegen de coronapandemie.

Maar wat als thuisblijven niet zo eenvoudig is? Hoe doe je dat als je met je vijf kinderen in een lekkend krot woont?  Kun je 1,5 meter afstand houden als je thuis een overvolle sloppenwijk is, je handen regelmatig wassen als je geen schoon water hebt?  

Uitstel, geen afstel
De meeste van onze projecten liggen tijdelijk stil, alle bouwreizen zijn on hold. Families over de hele wereld kregen te horen dat zij langer moeten wachten op dat veilige huis waar ze al zo lang naar uitkijken. Maar van uitstel komt absoluut geen afstel. Dat beloven wij!

Samen bouwen we door
Zodra het kan, gaan wij verder om samen met al deze gezinnen te bouwen aan een beter leven.
Jouw donatie is daarbij van harte welkom. Het coronavirus toont nog maar eens aan hoe ongelofelijk belangrijk een veilig thuis is. Voor iedereen. Mogen wij op jou rekenen? Elke donatie is van harte welkom!

Doneer nu

Wat betekent jouw huis voor jou in deze periode? Deel het met ons!
Op Instagram en Facebook delen onze collega’s, onze ambassadeurs Marlayne Sahupala en Buddy Vedder en Habitat huiseigenaren waarom zij zo blij zijn met hun huis. Natuurlijk is het niet makkelijk om zo goed als opgesloten te zitten in je eigen huis. De muren komen soms op je af. Maar toch, stuk voor stuk zijn wij allemaal erg blij met ons fijne, ruime en vooral veilige huis!

Doe je mee? Deel jouw huis met #gelukkighebikeenhuis en tag @habitatnederland

View all
€10 04-06-2021 | 14:12 Omdat de verschillen in de wereld helaas te groot zijn. Ik kan het missen waar anderen het harder nodig hebben.
€25 02-06-2021 | 11:10
€50 31-05-2021 | 10:59
€15 28-05-2021 | 16:48
€25 27-05-2021 | 18:40 Wonen in een land waar veiligheid in alle opzichten zo goed is georganiseerd moet je wel aan het denken en dan hulp bieden zetten. Justine G-M