Familiereis Nepal 2020

Closed You can't donate or start fundraising anymore

Het Familiereis team ging in 2018 op bouwreis naar het zuiden van India. Een onvergetelijke reis, waar we graag een traditie van willen maken. In de herfstvakantie van 2020 staat daarom een Familiereis naar Nepal op het programma.

Opnieuw kunnen ouders met hun zoon of dochter zich inschrijven voor een ervaring die eigenlijk niet in woorden is te vatten. Het filmpje op deze pagina zegt meer dan woorden.

‘where ever you go becomes a part of you somehow’

Wil jij met jouw kind of ouder bouwen aan een betere toekomst voor families in Nepal? Schrijf je dan in.
Heb je interesse en nog veel vragen? Neem dan contact op met Jolanda Roelevink via j.roelevink@habitat.nl of 06-16485408. In de loop van 2019 organiseren we een informatiebijeekomst over deze reis en zal meer informatie over het project beschikbaar komen.

Bouwreisinformatie

wanneer    16 tot 25 oktober 2020 (herfstvakantie midden en zuid)
waar   Nepal
richtprijs   € 2000,- incl. donatie € 700 excl. vlucht)
aanmelden   klik op 'Ik ga mee' en kies in het volgende scherm voor ‘individueel’
deelnemers   weten wie er allemaal meegaan met deze reis? klik hier!

 

Nepal
In Nepal leeft circa 25% van de totale bevolking onder de armoedegrens. De meeste Nepalezen wonen op het platteland en zijn afhankelijk van landbouw, terwijl slechts 20% van het bergachtige landoppervlak beschikbaar is voor landbouw. De huisvesting in Nepal is op veel plaatsen erg gebrekkig, ongeveer 40% van de bevolking woont in huizen met muren en daken van stro. Er is meestal geen hygiënische watertoevoer en een woning met een toilet of elektriciteit is een uitzondering. Men gebruikt vaak riviertjes of andere waterstroompjes voor de afwas, het wassen van kleding, maar ook als toilet. Deze slechte kwaliteit van huisvesting is niet brandveilig: per jaar verliezen bijna 10.000 families hun huizen door brand. Duizenden anderen verliezen hun huizen door aardbevingen, overstromingen en andere natuurrampen die jaarlijks plaatsvinden in Nepal.

Habitat for Humanity in Nepal
Habitat is sinds 1997 actief in Nepal en werkt in 10 districten. Habitat heeft inmiddels meer dan 40.000 Nepalese gezinnen geholpen met een nieuw huis. In Kavre (in de buurt van Kathmandu) bouwt Nepal voornamelijk stenen huizen.
HFH Nepal biedt een degelijke woning met toegang tot water en sanitaire voorzieningen. Habitat is voorstander van het gebruik van goedkope en milieuvriendelijke materialen zoals bamboe. Habitat is eigenaar van een klein fabriekje die de bamboe verwerkt. Hier worden bamboe golfplaten gemaakt en geperst, die worden gebruikt voor de Habitat huizen. Vrouwen uit de lokale gemeenschap verdienen extra inkomen door het weven van bamboe matten voor deze fabriek.
Habitat bouwt ook woningen na rampen (zoals aardbevingen, overstromingen) en traint hierbij families om hun levens en eigendommen te beschermen tegen toekomstige rampen. Om snel en actief te kunnen reageren, heeft HFH Nepal een netwerk opgebouwd van leveranciers die klaar zijn om 1000 prefab bamboe noodopvang en tijdelijke onderkomens te leveren.

Informatie over het bouwproject volgt in 2019.

View all
€75 15-05-2022 | 21:02 To: Ik ga op bouwreis met Habitat. Samen bouwen we huizen in Nepal.
€25 30-04-2020 | 09:31 To: Voor alle mensen op de wereld een dak boven hun hoofd. Lieve Annemariek, Omdat je zo dapper bent, in alle opzichten!! XXX
€10 05-02-2020 | 20:24 To: Ik bouw mee met Habitat.
€25 02-02-2020 | 18:04 To: Ik ga in Nepal bouwen. Help je mee? We gaan er met elkaar wat moois van maken in Nepal.