Dhanyawad 2023

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Team Dhanyawad gaat in april 2024 voor de vierde keer op bouwreis. Ons vrouwenteam bouwde eerder in Nepal, Vietnam en Lesotho en dit keer gaan we samen met de familie en lokale bevolking aan een goed en veilig (t)huis bouwen in Al Alraq Wahet in Jordanië.

Jordanië heeft 11 miljoen inwoners, en vangt meer dan 757.000 vluchtelingen uit buurtlanden zoals Syrië, Soedan en Irak op. Meer dan 2 miljoen mensen leven in armoede, ze hebben geen veilig onderkomen, geen tot nauwelijks toegang tot betaalbare gezondheidszorg en niet alle kinderen kunnen naar school. Het land en haar inwoners staan voor grote uitdagingen om hierin verbeteringen te brengen.  

Jordanië is het 3e land ter wereld met de meeste waterschaarste (in 2025 wordt zelfs een absoluut watertekort verwacht) en kent een acute beperking van energiebronnen, omdat het land vrijwel geheel van energielevering uit het buitenland afhankelijk is. Kortom, het land en haar inwoners staan voor grote uitdagingen om hierin verbeteringen te brengen. 

De vrouwen van het bouwteam Dhanyawad verheugen zich erop om met Habitat for Humanity naar Jordanië op bouwreis te gaan en de handen uit de mouwen te steken om een familie concreet op weg te helpen naar een beter leven.  

Voor wie we gaan bouwen weten we nu nog niet, dit kan een Jordanees gezin zijn, maar het kan ook een vluchtelingengezin uit bijvoorbeeld Syrië, Soedan of Irak zijn.

We kijken er naar uit om hen te ontmoeten.

Tot die tijd gaan we hard aan het werk om het donatiebedrag bij elkaar te krijgen. Wil je daar je (financiële) steentje aan bijdragen? Klik dan op de ‘Doneer nu’ button.

Alvast bedankt voor je belangstelling voor onze voorgenomen bouwreis.

Met hartelijke bouwgroet,

Ilse, Marloes, Renate, Anita, Patricia, Linda, Gonda, Evelien, Nanneke, Arliene en Irma

Bouwreisinformatie

wanneer    20 t/m 25 april 2024
waar   Al Azraq Wahed, Jordanië
kosten bouwreis   € 1.000 (exclusief ticketkosten, exclusief donatie)
klik voor uitsplitsing bouwreiskosten
donatiebedrag   € 1.500
inschrijfgeld   € 125 (zie algemene voorwaarden)
aanmelden   klik op 'Ik ga mee' en kies in het volgende scherm voor ‘Individueel’
deelnemers   weten wie er allemaal meegaan met deze reis? klik hier!


Klik hieronder of hierboven op het tabje 'Nieuws' voor al het nieuws/blogs over deze bouwreis.

Hieronder vind je een album met alle foto's

Bekijk alle
€ 895 11-10-2023 | 13:47 Aan: Bouwtutten
€ 100 01-10-2023 | 08:06 Aan: Ik bouw mee met Habitat. Samen bouwen we een beter leven.
€ 800 30-09-2023 | 22:32 Aan: Ik bouw mee met Habitat. Samen bouwen we een beter leven.
€ 1.300 30-09-2023 | 09:57 Aan: Ik bouw mee met Habitat. Samen bouwen we een beter leven.
Bekijk alle

Omdenken

19-02-2024 | 10:08 Helaas, geen bouwreis naar Jordanië voor ons. Door de voortdurende onzekere en onveilige situatie in het Midden Oosten heeft Habitat International besloten dat er geen bouwreizen meer naar Jordanië zullen gaan. Deze maatregel geldt in elk geval voor heel 2024. Habitat Nederland sluit zich daar natuurlijk bij aan, want de veiligheid van de bouwreizigers kan niet gegarandeerd worden.   Na het uitstel in oktober nu dus een definitief afstel. Natuurlijk begrijpen we dat onze veiligheid voor Habitat op nummer 1 staat, maar dit is wel even slikken en omdenken…   Want waar dit voor ons zuur is, hoe zuur is dit voor al die gezinnen in Jordanië die wachten op een veilig (t)huis? Het bouwen gaat daar zeker verder, maar dan zonder de hulp van alle bouwreizigers. Bij ons moet de knop om, kijken naar wat nu wel mogelijk is. Omdenken dus.   Komende dinsdag op naar Amsterdam, naar het kantoor van Habitat voor overleg. Daar zijn ze als druk bezig met het zoeken naar mogelijke alternatieven. Waar kunnen we heen op bouwreis? Kunnen we in dezelfde periode (april)? Hoe kunnen we het financieel passend maken? Kijken naar mogelijkheden, niet naar moeilijkheden. Omdenken…    
Lees meer