[copy] [copy] [copy] [copy]

Still to go

Team Dhanyawad gaat in april 2024 voor de vierde keer op bouwreis. Ons vrouwenteam bouwde eerder in Nepal, Vietnam en Lesotho en dit keer gaan we samen met de familie en lokale bevolking aan een goed en veilig (t)huis bouwen in Al Alraq Wahet in Jordanië.

Jordanië heeft 11 miljoen inwoners, en vangt meer dan 757.000 vluchtelingen uit buurtlanden zoals Syrië, Soedan en Irak op. Meer dan 2 miljoen mensen leven in armoede, ze hebben geen veilig onderkomen, geen tot nauwelijks toegang tot betaalbare gezondheidszorg en niet alle kinderen kunnen naar school. Het land en haar inwoners staan voor grote uitdagingen om hierin verbeteringen te brengen.  

Jordanië is het 3e land ter wereld met de meeste waterschaarste (in 2025 wordt zelfs een absoluut watertekort verwacht) en kent een acute beperking van energiebronnen, omdat het land vrijwel geheel van energielevering uit het buitenland afhankelijk is. Kortom, het land en haar inwoners staan voor grote uitdagingen om hierin verbeteringen te brengen. 

De vrouwen van het bouwteam Dhanyawad verheugen zich erop om met Habitat for Humanity naar Jordanië op bouwreis te gaan en de handen uit de mouwen te steken om een familie concreet op weg te helpen naar een beter leven.  

Voor wie we gaan bouwen weten we nu nog niet, dit kan een Jordanees gezin zijn, maar het kan ook een vluchtelingengezin uit bijvoorbeeld Syrië, Soedan of Irak zijn.

We kijken er naar uit om hen te ontmoeten.

Tot die tijd gaan we hard aan het werk om het donatiebedrag bij elkaar te krijgen. Wil je daar je (financiële) steentje aan bijdragen? Klik dan op de ‘Doneer nu’ button.

Alvast bedankt voor je belangstelling voor onze voorgenomen bouwreis.

Met hartelijke bouwgroet,

Ilse, Marloes, Renate, Anita, Patricia, Linda, Gonda, Evelien, Nanneke, Arliene en Irma

Bouwreisinformatie

wanneer    20 t/m 25 april 2024
waar   Al Azraq Wahed, Jordanië
kosten bouwreis   € 1.000 (exclusief ticketkosten, exclusief donatie)
klik voor uitsplitsing bouwreiskosten
donatiebedrag   € 1.500
inschrijfgeld   € 125 (zie algemene voorwaarden)
aanmelden   klik op 'Ik ga mee' en kies in het volgende scherm voor ‘Individueel’
deelnemers   weten wie er allemaal meegaan met deze reis? klik hier!


Klik hieronder of hierboven op het tabje 'Nieuws' voor al het nieuws/blogs over deze bouwreis.

Hieronder vind je een album met alle foto's

View all
€280 25-10-2023 | 21:58 To: Gonda bouwt mee in Jordanië. Samen bouwen we een beter leven. Een goede annulerinsgverzekring is geld waard. #zevenwouden verzekeringen #FroonackerVandeWitte.
€895 11-10-2023 | 13:47 To: Bouwtutten
€100 01-10-2023 | 08:06 To: Ik bouw mee met Habitat. Samen bouwen we een beter leven.
€800 30-09-2023 | 22:32 To: Ik bouw mee met Habitat. Samen bouwen we een beter leven.
View all

Uitpakken

12-10-2023 | 10:46 De koffers stonden al half ingepakt klaar, paspoorten, visa, tickets alles geregeld en klaar voor vertrek op 12 oktober naar Amman… tot afgelopen zaterdag. De vreselijke berichten uit Israël en de Palestijnse gebieden druppelen binnen. Wat een geweld, wat een verdriet. In eerste instantie blijven we vrij nuchter en hebben er nog vertrouwen in dat we met een gerust hart naar Jordanië kunnen. Maar in de loop van de afgelopen dagen beseffen we ons steeds meer dat dit wel eens zou kunnen escaleren naar iets veel groters. Met Israël en de Westelijke Jordaanoever grenzend aan Jordanië komt het dan wel heel erg dichtbij… Bij Habitat Nederland begrijpen ze onze zorg en er is vanuit Nederland intensief overleg met Habitat Jordanië en Habitat internationaal. Tot op dinsdagmiddag zou de bouwreis nog gewoon én veilig door kunnen gaan. Maar de ontwikkelingen volgen zich snel op en de situatie voor de komende 1.5 week, als wij in Jordanië zijn, is moeilijk in te schatten. Habitat wil geen enkel risico nemen met bouwreizigers, onze veiligheid staat voorop. Dinsdag eind van de dag wordt de knoop doorgehakt. Onze bouwreis wordt uitgesteld, maar van afstel is zeker geen sprake. In plaats van onze koffers verder in te pakken, pakken we ze nu (tijdelijk) weer uit om ze in april hopelijk weer in te kunnen pakken. Tickets worden omgeboekt, hotels geannuleerd en zelf moeten we even de knop omzetten. Natuurlijk is het een teleurstelling, de bouwreis waar we de afgelopen jaar naar toe hebben geleefd gaat niet door. Een teleurstelling niet alleen voor ons, maar ook voor Hani, Abeer en hun drie kinderen, het gezin waarvoor we een huis zouden gaan bouwen. Maar gelukkig gaat de bouw van hun huis wel door en wellicht kunnen we in april hun ontmoeten in hun nieuwe veilige (t)huis. Onze harten gaan uit naar alle getroffenen en slachtoffers in Israël en de Palestijnse gebieden en hopen dat deze vreselijke oorlog snel eindigt. Assalam’alaikoom Renate, Patricia, Nanneke, Marloes, Irma, Evelien, Anita en Gonda  
Read more