De Stiho Groep 2019 naar Nepal

Closed You can't donate or start fundraising anymore

De Stiho Groep bouwreis 2019 naar Nepal

Achtien jaar geleden is De Stiho Groep begonnen met het organiseren van bouwreizen in samenwerking met Habitat for Humanity. In 2001 staken zo’n 300 medewerkers, klanten en leveranciers letterlijk de handen uit de mouwen om samen 75 huizen te bouwen voor gezinnen die dat hard nodig hebben.
Al jaren werkt De Stiho Groep intensief samen met Habitat for Humanity. Jaarlijks worden er in kleinere teams bouwreizen georganiseerd. In die 16 jaar is De Stiho Groep actief geweest in 11 landen en gingen er 1297 deelnemers mee op reis.
Ook voor dit jaar staat er een bouwreis gepland. Samen met de nieuwe bewoners gaat het team in september aan de slag om stevige muren en een goed dak te bouwen voor kwetsbare gezinnen in het oosten Van Nepal.

Bouwreisinformatie

wanneer    vrijdag 20 september- zondag 29 september 2019
waar   Kathmandu, Nepal
richtprijs   € 3500,00 (exclusief vluchten)
aanmelden   klik op 'Ik ga mee' en kies in het volgende scherm voor ‘individueel’
deelnemers   weten wie er allemaal meegaan met deze reis? klik hier

 

De Stiho Groep bestaat uit de formules Stiho, Giebels, Baars & Bloemhoff en Bouwmaat.


Klik hierboven op het tabje 'Nieuws' voor alle updates over deze bouwreis. Hieronder vind je een album met alle foto's

View all
€250 14-10-2019 | 11:28 To: Ik bouw mee met Habitat. Samen bouwen we een beter leven.
€25 10-10-2019 | 20:53 To: a mission to care about Prachtig project!
€25 10-10-2019 | 20:48 To: a mission to care about
€75 10-10-2019 | 09:44 To: Towards a world where everyone is safe and content Pracht reis, ervaring en persoon <3
€25 08-10-2019 | 18:23 To: Bouw mee aan een veilig thuis voor vrouwen in Nepal! Uit Steenbergen van je tante
View all

 Dankbaar & trots

27-09-2019 | 16:57 Posted on: Een betere toekomst bouwen door middel van een huis Huizen bouwen in Nepal voor gezinnen zonder. Negen dagen aan de andere kant van de wereld, zonder mijn gezin, familie en vrienden. Ietswat ik nog ik nooit heb gedaan maar altijd heb willen doen.  Ik zou een heel boek vol kunnen plakken met prachtige foto’s, vol indrukken en ervaringen welke ik de laatste paardagen heb opgedaan. Want Nepal is een land vol kleuren maar waar je pas echt ziet als je de kleuren verwijderd.   Het is vandaag de laatste bouwdag in Biratnagar. Een dag waarin ik mij besef hoe trots ik op mijn medereizigers en mijzelf ben. Waar ik mij vooral realiseer hoe gezegend wij als Nederlanders zijn om geboren te zijn in een land waar  basisbehoeftes van de mens een standaard zijn. Waar ik voornamelijk dankbaar ben voor de les welke ik krijgvoorgeschoteld van deze prachtige mensen welke leven zonder deze basisbehoeften.\ Waar zij wellicht niet bewust zijn van wat zij niet hebben maar vooral gelukkig zijn met wat zij wel hebben. Voor dit mooie volk is dat vooral de liefde voor familie en vrienden, liefde voor elkaar. Iets waar ik stiekem jaloers op ben entegelijkertijd niet mee zou willen ruilen. Want wie zou er nou willen leven in een hutje van riet, hout en mest om de kou van de nacht buiten te houden? Wonend op een stuk grond wat je is toegewezen door een lokale overheid om op te mogen leven, leven op een stuk klei waar regenwater niet wegstroomt en ziektes op de loer liggen. Waar alles en iedereen je hutje kan binnenlopenwanneer zij willen en kinderen niet de luxe van een eigen bed kennen. Ik zou hen zo graag een basis, een fundering of beter gezegd een huis willen geven. Een eerlijke kans in het leven.   Dit is waarom ik zo dankbaar en trots op ons ben. Wij hebben deze mensen de kans op een eerlijke start kunnengeven, wij maken het verschil. Bedankt allemaal voor deze ervaring.    Bedankt Habitat, namasteNepal.
Read more