Online Crowdfunding Event voor Zambia, Nepal en Oeganda

Closed You can't donate or start fundraising anymore

Op 15 december organiseerde Habitat Nederland voor het eerst een live online crowdfunding event. In dit anderhalf uur durende event schakelden wij naar Nepal, Zambia en Oeganda waar onze collega’s ter plaatse vertelden over Habitats werk in hun land. Onze ambassadeurs Buddy Vedder en Marlayne Sahupala presenteerden de avond deelnemers konden via de chat live meepraten en vragen stellen aan de experts.

Het was een prachtige avond!
Al jullie hartverwarmende reacties, de verbondenheid met iedereen en al die energie, wat voelde het goed om weer even met jullie samen te zijn. Met recht een prachtige afsluiting van een raar jaar!  Samen hebben we het grandioze bedrag van € 93.672 bij elkaar gebracht – een hartverwarmend resultaat en het bewijs dat je samen meer bereikt! 

Bekijk hier een korte impressie van het event >>

Lees hier alle updates over de projecten >> 

 

Project 1: Water voor Zambia
Paul Chishimba neemt je mee naar Zambia, waar veilig drinkwater schaars, maar broodnodig is, zeker in tijden van corona. Daarom bouwt Habitat waterpompen op zonne-energie. Heel belangrijk voor de gezondheid van de mensen die in afgelegen gebieden leven.

Alle donaties worden verdubbeld door Van Dillen Bouwgroep en Allianz.

   
         
  Project 2: Een beter leven voor Dalit-families in Nepal 

Selina Chan van Habitat Nepal vertelt over het leven van Dalit-families. Zij leefden onder vreselijke omstandigheden, maar dankzij steun van Habitat kunnen ze met een veilig huis nu zelf verder bouwen aan een beter leven.

APPM, Finance Factor en Talent&Pro zorgen er samen voor dat jullie donaties verdubbeld worden.

   
         
     

Project 3: Een huis en een opleiding voor jongeren in Oeganda
In Oeganda bouwt Habitat niet alleen huizen: wij bieden jongeren ook een vakopleiding, zodat zij als timmerman of kleermaakster aan de slag kunnen. Met een huis en een inkomen hebben deze kwetsbare mensen nu de basis om zelfredzaam te worden. Maak kennis met deze jongeren tijdens het verhaal van Brendah Luyiga.

Een prachtige bijdrage van riz bouw zorgt voor een verdubbeling van jouw donatie aan ons project in Oeganda.

   
         

 

View all
€15 28-01-2021 | 18:48 To: Project 2: Een beter leven voor Dalit-families in Nepal 
€50 11-01-2021 | 06:37 To: Project 1: Water voor Zambia
€25 10-01-2021 | 15:53 To: Project 2: Een beter leven voor Dalit-families in Nepal 
€25 04-01-2021 | 16:25 To: Project 2: Een beter leven voor Dalit-families in Nepal 
View all

Water in Zambia

13-07-2021 | 15:04 Posted on: Project 1: Water voor Zambia In Zambia bouwt Habitat niet alleen huizen, maar zorgt ook voor schoon water. Zo dragen wij ook bij aan een belangrijk doel van de Sustainable Development Goals: veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen voor iedereen. Dankzij jullie gulle donaties voor dit project in Zambia konden wij vijf waterpompen op zonne-energie bouwen: een prachtig systeem voor waarmee duizenden mensen nu schoon drinkwater kunnen tappen vlakbij hun huis. Maar wij bouwen niet alleen de pompen, we zorgen dat zo’n pomp echt onderdeel wordt van de gemeenschap. Als onderdeel van het project zijn 14 mensen getraind in het gebruik en onderhoud van een waterpomp. Daarnaast verzorgt Habitat in Zambia ook voorlichting in goede hygiënische gewoontes. Erg belangrijk, zeker in deze tijd, maar hierdoor ook juist extra tijdrovend. Omdat het houden van grote bijeenkomsten ook in Zambia niet mogelijk was, moesten de trainingen in kleinere groepjes plaatsvinden en duurde dit onderdeel van het project wat langer dan gepland. Lees hieronder de verhalen van een aantal bewoners. Over hoe hun leven veranderde dankzij een waterpunt in de buurt. 
Read more