[copy] [copy] [copy]

Een team van diverse deelnemers heben zich verenigd en gaan huizen bouwen in Lilongwe in Malawi. Het team vertrekt op 22 juni en komt op 30 juni terug.

Bouwreisinformatie

wanneer    22-30 juni2024
waar   Lilongwe Malawi
kosten bouwreis   € 1.500 (exclusief ticketkosten)
klik voor uitsplitsing bouwreiskosten
donatiebedrag   € 1.500
inschrijfgeld   € 125 (zie algemene voorwaarden)
aanmelden   klik op 'Ik ga mee' en kies in het volgende scherm voor ‘Individueel’
deelnemers   weten wie er allemaal meegaan met deze reis? klik hier!


Klik hieronder of hierboven op het tabje 'Nieuws' voor al het nieuws/blogs over deze bouwreis.

View all
€25 25-06-2024 | 16:44 To: Ik bouw mee met Habitat. Samen bouwen we een beter leven. Gaaf dat je dit doet, lijkt mij een mooi avontuur. Klus zelf ook wat af, maar met een bouwmarkt om de hoek :) Kan mij voorstellen dat het een hele uitdaging is, en hoop dat dit een "steentje" bijdraagt
€25 25-06-2024 | 09:44 To: Ik bouw mee met Habitat. Samen bouwen we een beter leven.
€15 22-06-2024 | 12:40 To: Ik bouw mee met Habitat. Samen bouwen we een beter leven. Vinden het geweldig dat je dit doet!
€25 19-06-2024 | 16:02 To: Ik bouw mee met Habitat. Samen bouwen we een beter leven. Malawi is een fantastisch land met hele lieve mensen. Ik heb zelf gezien dat ze daar lang niet allemaal in een veilig huis wonen. Ze kunnen daar wel een steuntje in de rug gebruiken. Heel mooi dat jullie dat daar gaan doen!
View all

Maandag 1ste bouwdag

25-06-2024 | 08:39 Het schijnt alweer maandag te zijn. Oftewel een werkdag (tijdsbesef is helemaal weg). Ook in Malawi, en t is druk op de weg. We zijn op weg naar de bouwplaats in een buitenwijk van lilongwe. Waar we in Nederland nog wel eens stress hebben over shared space. Het kan echt, Autos, fietsen, motoren, vrachtautos, wandelaars, dieren. Alles krioelt hier door elkaar en gaat ook best goed. Na ongeveer 45 minuten rijden we de wijk binnen en zie je gelijk het verschil met de stad. Vervallen huisjes overal kinderen, wat kraampjes, hier en daar wat kippetjes, een groepje geiten die gezellig voorbij komt. Dan stopt de bus ineens en komen er vanuit een paadje een groep dames met kinderen aangelopen die beginnen te zingen en dansen. Malawiwiwi als ik het goed heb. Wat een onthaal op je eerste werkdag. Dan lopen we naar de plek waar we een van de twee huisjes gaan bouwen. Hier ligt al een vloer en zijn er al wat hoeken een beetje opgemetseld. We maken kennis met de toekomstige bewoonster en vervolgen onze weg naar huisje 2. Hier moet de vloer nog gestort worden. Dus na een korte uitleg gaan we los met de bekisting. Na wat stel en timmerwerk met de ploeg beton maken. Kruiwagens vol zand, met daarbovenop cement en toen nog een hele lading grind. Wat water en dan maar omscheppen. Stukje voor stukje was de beton gemixt en kon het naar de eindbestemming gebracht. Mooi in een rijtje naast elkaar. Mooi tempo, en net voor de lunch lag de vloer er al in. Ondertussen was een deel van de groep aan het metselen geweest bij het andere huisje. Tijd voor een heerlijke lunch. Na de lunch met de hele ploeg metselen en stenen sjouwen. En dan gaat het hard. Zo hard dat zelfs al de eerste steiger gebouwd moest worden. Aan het einde van de middag stond er al een heel bouwwerk. Tijd om nog even iets verder in de wijk te kijken bij een huisje die al af is. Wat een mooi resultaat! Geverfd en wel. En de inboedel....Tja een krukje voor de bewoner en that's it. Minimalistisch noemen ze het ook wel. Wandeling terug naar de bus heel wat high fives gegeven aan een groep bloed nieuwsgierige kindertjes. Wat waren ze enthousiast. Geweldig om te zien. Ze hebben ons de hele dag op gepast afstand gevolgd, want zoals het hoort mochten ze niet de bouwplaats op. Op weg terug weer in de krioelende massa op de weg en langs de weg. Een dag nu al om nooit te vergeten. S avonds weer heerlijk gegeten ( er wordt goed voor ons gezorgd) morgen weer een nieuwe dag.     Paul Buruma
Read more