Laatste bouwdag: het is (nog lang niet) klaar!

30-09-2022 | 15:42


Een dag nadat we het frame van huis 1 in het Roemeense Cumpana overeind hesen, staat het frame van huis 2 er ook. Daar ging op deze laatste bouwdag nog wel het nodige aan vooraf.

De bekisting van huis 4 is klaar, huis 3 is klaar voor de betonstort en we hebben de laatste hand gelegd aan de 48 dakspanten van huis 1 en 2. En die dingen, driehoekige frames van bijna tien meter lang en meer dan twee meter hoog, moesten ook nog in twee stapels van 24 worden gesjouwd, zodat ze volgende week makkelijk kunnen worden verwerkt.

En dan is het ineens half 5, wordt de bouwplaats opgeruimd en staat de barbecue aan als opmaat naar een gezellige avond met de families en de professionele bouwvakkers, op wie we de afgelopen week allemaal erg gesteld zijn geraakt. Andrea, Milea, Gica, Peter en Stefan, en local host Victor, we gaan ze missen.

En zij? Zij gaan in dienst van Habitat gewoon door met nieuwe bouwteams. Want wij zijn nu wel klaar, maar het werk in Roemenië is nog lang niet klaar.

Wie wij zijn? Wij zijn Aldert, Anja, Bert, Denise, Ellen, Els, Esther, Fien, Gerry, Jo, Joanne, Jolien, Jos, Jurriaan, Karin, Marcel, Mirjam, Puck en Trees. Wij zijn een geweldig Habitatbouwteam!!