Bouw mee met je bedrijf

Wil je met je organisatie meebouwen aan een beter leven voor gezinnen in ontwikkelingslanden? Dat kan op bouwmee.habitat.nl! Hier bieden wij bedrijven de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier maatschappelijk betrokken te ondernemen.

Onderzoek toont aan dat werknemers zichtbaar trotser zijn op hun bedrijf als zij met hun collega’s actief samenwerken voor, en met, een goed doel. Het vergroot de betrokkenheid binnen het bedrijf, zeker als je als werkgever meedoet en je gezamenlijk Habitat steunt. 

Wil je een steentje bijdragen ter ere van een speciale gelegenheid of met je organisatie een partnership aangaan met Habitat?

Je eigen bedrijfspagina
Met een bedrijfspagina kun je een actie starten voor Habitat en alle collega’s, relaties en leveranciers uitnodigen met jullie mee te bouwen. Ook kun je iedereen zo makkelijk op de hoogte houden van jullie actie.

Er zijn vele mogelijkheden. Wil je meer informatie over een samenwerking met Habitat en een eigen bedrijvenpagina op bouwmee.habitat.nl? Neem dan contact met ons op via 020 - 800 29 70 of bouwmee@habitat.nl. Wij lichten graag de mogelijkheden toe.

Direct een actie starten?
Een eenmalige actie starten zonder een bedrijfspagina kan natuurlijk ook: klik op de knop Start een actie! en start je eigen bedrijf een actiepagina! Vertel waarom jouw organisatie met Habitat meebouwt en deel de pagina in je netwerk.

Samen bouwen we een beter leven

Karin Nas

k.nas@habitat.nl

0208002970

Bekijk alle
€ 50 16-07-2024 | 12:51 Aan: Donaties voor 25-jarig werkjubileum Marcel Huveneers Heel fijn en goed project, nu weet je waar het geld terecht komt.
€ 25 24-01-2024 | 16:03 Aan: We Build 4 You
€ 10 17-12-2023 | 13:53 Aan: We Build 4 You
€ 250 09-06-2023 | 11:38 Aan: Huurstunt Bij 123opzeggen.nl zijn we meer dan alleen een bedrijf dat gespecialiseerd is in het opzeggen van abonnementen. We zijn een gemeenschap met een hart voor mensen in nood, en we begrijpen dat er momenten zijn waarop we verder moeten kijken dan ons eigen werk en een helpende hand moeten bieden waar dat nodig is. Daarom zijn we enorm trots om aan te kondigen dat we een donatie hebben gedaan aan Habitat, een organisatie die zich inzet om het leven van mensen wereldwijd te verbeteren door het bieden van fatsoenlijke huisvesting. Deze specifieke donatie zal ten goede komen aan de Dalit-families in Nepal. De Dalits, vaak aangeduid als 'onaanraakbaren', zijn een gemarginaliseerde groep in Nepal die vaak te maken heeft met extreme armoede en sociale uitsluiting. Onze donatie is een klein gebaar om hen te helpen een betere toekomst op te bouwen, een thuis dat ze hun eigen kunnen noemen. Het werk dat Habitat voor Humanity doet, is onmisbaar en we zijn blij dat we hun missie kunnen ondersteunen. Maar we beseffen ook dat ons werk hier niet ophoudt. We blijven zoeken naar manieren om een positieve impact te maken, zowel in onze directe gemeenschap als wereldwijd. Bij voorbaat dank aan al onze klanten voor het mogelijk maken van deze bijdrage.
€ 50 02-01-2023 | 10:36 Aan: Westeinde Mooi en goed initiatief!
Bekijk alle

Wat betekent Habitats hulp voor mensen die vluchtten uit Oekraïne?

10-01-2023 | 15:24 Geplaatst op: Thunnissen Groep Habitat heeft al duizenden vluchtelingen uit Oekraïne kunnen ondersteunen dankzij de donaties van heel veel mensen en bedrijven. We hielpen mensen aan de verschillende grenzen met Oekraïne met emergency kits en vouchers voor het openbaar vervoer. Ook ondersteunden we vluchtelingen met tijdelijke onderkomens: zij wonen dankzij Habitat in appartementen of in opgeknapte (kantoor)ruimtes. In Polen hielp Habitat vluchtelingen met gratis meubels, matrassen en andere gedoneerde goederen om hun onderkomens mee in te richten. En met Habitats ‘Housing-info line’ in Warschau ondersteunen wij niet alleen vluchtelingen met al hun vragen rondom huisvesting, maar ook verhuurders die hun appartement aanboden en hulpverleners. Leuk al die woorden, maar wil je ook in beeld zien wat we doen en wat dat betekent voor mensen die vluchtten voor het geweld in Oekraïne?Een film over onze hulp in Polen bekijk je hier >> Habitats hulp in Oekraïne: klaar maken voor de koude winterNaast de opvang van vluchtelingen in buurlanden, werkt Habitat sinds kort ook in Oekraïne zelf. Dat dat hard nodig is, met bijna 7 miljoen mensen die ontheemd zijn in eigen land en de ongekende schade aan huizen door de oorlog, mag duidelijk zijn. “Winterisering” is een van de belangrijkste onderdelen in ons programma dat is opgezet in samenwerking met partners die al aanwezig zijn in Oekraïne. Naar schatting wonen op dit moment ongeveer 1,7 miljoen Oekraïners in beschadigde huizen of gebouwen die onvoldoende bescherming bieden tegen kou en winterweer. Vooral in afgelegen, landelijke gebieden is een tekort aan vakmensen en materialen zodat families in beschadigde huizen moeite hebben hun huis te repareren. Habitat wil deze families helpen met reparaties en aanpassingen voor de winter, met ‘winterkits’ met bijvoorbeeld tochtstrip, isolatieschuim en platen voor daken en wanden of voor tijdelijke dubbele beglazing van ramen en met bouwtechnische expertise. En we repareren gebouwen en infrastructuur en creëren comfortabele ruimtes in kelders van grote appartementencomplexen, zodat families veilig kunnen schuilen tijdens luchtaanvallen.
Lees meer