Aardbeving Turkije - noodhulp en wederopbouw

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Turkije is getroffen door allesverwoestende aardbevingen. De ravage is enorm. Duizenden gebouwen en woonhuizen stortten in en elk uur loopt het aantal slachtoffers nog op. De angst en ontreddering zijn hartverscheurend.

Wij zijn in gedachten bij de slachtoffers van deze vreselijke ramp. Habitat staat in nauw contact met collega-organisaties in het rampgebied en wij steunen het levensreddende werk dat zij doen in deze moeilijke omstandigheden.

Habitat helpt bij wederopbouw
Habitat is zelf op dit moment nog niet aanwezig in het rampgebied. In de eerste acute noodhulpfase zijn vooral medische zorg, voedsel en water nodig.  Daarna moet de schade worden hersteld en het getroffen gebied weer opgebouwd. 

Als huisvestingsexpert ligt daar onze toegevoegde waarde. Wij bereiden ons al voor op de wederopbouw, waarin we onze partnerorganisaties ter plaatse zullen helpen met technisch advies. Naast onze bouwkundige kennis begeleiden wij hen in onze beproefde wederopbouwmethode “pathways to permanence” en delen onze ervaringen na eerdere aardbevingen in Haïti en Nepal. 

Wil je bijdragen aan onze noodhulp? Elke donatie is van harte welkom!
Met jouw bijdrage kunnen wij de slachtoffers van de aardbeving helpen om hun bestaan weer op te bouwen.

Ook deze hulp is dan hard nodig om de mensen in het getroffen gebied weer op de been te helpen.

Bekijk alle
€ 5 13-03-2023 | 14:19
€ 150 26-02-2023 | 14:11 Omdat ik het werk van Habitat een warm hart toedraag. Geld wordt direct voor wederopbouw benut, zonder vele schakels voordat het bij de mensen komt die het nodig hebben. Heb zelf ooit aan bouwreis meegedaan. Een professionele organisatie met een enorm wereldwijd netwerk, die haar werk doet zonder overheidssteun.
€ 25 16-02-2023 | 18:42 Rebel kitchen staat voor een betere wereld, met alles en overal. Wij helpen dus ook graag mee met dit goede initiatief
€ 50 14-02-2023 | 22:17 Het is een een ramp die niet te overzien is en heb veel vertrouwen in Habitat dat het geld goed besteed wordt.
€ 100 14-02-2023 | 11:32 Mijn man heeft in 2001( 21 jaar geleden )meegebouwd aan project Talisay( met Stiho) op de Filipijnen. Daardoor weet ik dat het gedoneerde geld goed terecht komt. Ik hoop dat er nu aardbeving bestendig gebouwd gaat worden in Turkije en Syrië. Veel succes met jullie mooie werk.
Bekijk alle

Aardbeving Turkije en Syrië - Habitat bereidt tweede fase hulp voor

08-02-2023 | 22:19 Syrië en Turkije zijn getroffen door allesverwoestende aardbevingen. De ravage is enorm. Duizenden gebouwen en woonhuizen stortten in en elk uur loopt het aantal slachtoffers nog op. De angst en ontreddering zijn hartverscheurend. Wij zijn in gedachten bij de slachtoffers van deze vreselijke ramp. Habitat staat in nauw contact met collega-organisaties in het rampgebied en wij steunen het levensreddende werk dat zij doen in deze moeilijke omstandigheden. Habitat helpt bij wederopbouwHabitat is zelf op dit moment nog niet aanwezig in het rampgebied. In de eerste acute noodhulpfase zijn vooral medische zorg, voedsel en water nodig.  Daarna moet de schade worden hersteld en het getroffen gebied weer opgebouwd.  Als huisvestingsexpert ligt daar onze toegevoegde waarde. Wij bereiden ons al voor op de wederopbouw, waarin we onze partnerorganisaties ter plaatse zullen helpen met technisch advies. Naast onze bouwkundige kennis begeleiden wij hen in onze beproefde wederopbouwmethode “pathways to permanence” en delen onze ervaringen na eerdere aardbevingen in Haïti en Nepal.  Wil je bijdragen aan onze noodhulp? Elke donatie is van harte welkom!Met jouw bijdrage kunnen wij de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië helpen om hun bestaan weer op te bouwen. Ook deze hulp is dan hard nodig om de mensen in het getroffen gebied weer op de been te helpen.
Lees meer