Hoe werkt het actieplatform Bouwmee.habitat.nl en voor wie is het bedoeld?

Een bouwreis is een unieke ervaring en blijft een leven lang bij. Maar: een bouwreis kost ook geld. Een deel van de totale bouwreissom is nodig voor reis- en verblijfkosten en een deel is een donatie die ten goede komt aan het werk van Habitat (klik hier voor de kostenuitsplitsing).

Via het actieplatform bouwmee.habitat.nl wil Habitat bouwreizigers de mogelijkheid bieden om vrienden, familie, kennissen of collega’s te vragen hun bijdrage te leveren aan de bouwreissom. Veel bouwreizigers zoeken sponsors om (een gedeelte van) hun bouwreissom te financieren: ze betrekken hun netwerk bij hun reis en vragen om een bijdrage. Die bijdrage kun je nu direct storten via de actiepagina van elke bouwreiziger op deze site.

Hoe gebruik je het actieplatform om sponsors te werven voor je bouwreis?

  1. Je schrijft je in voor je bouwreis via de website (door op de teampagina te klikken op ‘Ik ga mee’).
    Tijdens het inschrijfproces geef je aan of je wel of niet een sponsorpagina wilt aanmaken.
    De keuze die je maakt is niet definitief. Je kunt altijd op een later moment besluiten een sponsoractie te starten.
  2. Zodra je bent ingeschreven, is je actiepagina zichtbaar op bouwmee.habitat.nl. Je kunt deze pagina personaliseren met een eigen tekst en foto. Een persoonlijk verhaal werkt altijd beter om sponsors te werven dan een lege pagina.
  3. Onder het kopje ‘nieuws’ kun je steeds updates plaatsen in de voorbereiding op of tijdens je bouwreis. Hierdoor betrek je mensen bij je acties en zullen ze sneller doneren
  4. De actiepagina is heel makkelijk te delen via social media en mail. Benader je netwerk (vrienden, familie, buren, collega’s, sportclubgenoten, etc etc) en stuur ze de link naar je actiepagina. Hier kunnen ze gaan doneren
  5. Je sponsors kunnen doneren met iDeal, Creditcard en via een automatische incasso opdracht. Ze krijgen per mail een bevestiging van de donatie.

Hulpmiddel voor sponsorwerving
Het actieplatform is een hulpmiddel waarmee Habitat bouwreizigers ondersteunt in de fondsenwerving voor hun bouwreis. De bouwreiziger blijft echter te allen tijde zelf verantwoordelijk om zijn verschuldigde bouwreissom tijdig en compleet te voldoen. Wij ondersteunen je, houden contact en je krijgt van ons tools en tips voor het werven van fondsen.

Alle materialen voor je sponsoractie vind je op deze pagina

Natuurlijk is het ook mogelijk om de reis geheel of gedeeltelijk zelf te betalen. Je stort je eigen bijdrage zelf via je actiepagina op bouwmee.habitat.nl. Uiteraard mag je altijd meer werven dan de bouwreissom, graag zelfs! Alle extra bijdragen komen ten goede aan het werk van Habitat.