Dinsdag 16 april, enthousiasme ten top

16-04-2019 | 20:07

Vandaag starten we met dag 2 van het bouwproject. Als we de bouwplaats naderen worden we wederom enthousiast onthaald door een grote groep kinderen.

De mannen van de bouw waren nog even door gegaan gisteren en we starten met het opvullen van de binnen ruimtes. Eerst één ruimte zodat daarna gestart kon worden met verder metselen. Via een treintje ging het best vlot en al voor de eerste pauze hadden we een grote ruimte vol gestort. Goed teamwork!

Langzaam aan gingen er meer mensen metselen en deed een ieder zijn ding. Af en toe werden de kinderen vermaakt of gingen mensen foto's maken. De kinderen vonden dit prachtig en wilde zichzelf graag terug zien.

Het was weer best warm en de lunch pauze kwam als geroepen. Na de pauze een uitleg van Andrew over het selectie proces over het toekennen van een huis. Ons gezin was door de community voorgedragen om een Habitat huis te krijgen. Lucy, een collega van Habitat Malawi, beantwoordde menig vragen over Habitat maar ook over de hoe het gaat met de mannen (die we weinig zien in het dorp) en bijvoorbeeld het huwelijk. Bijzonder is dat als een vrouw in het dorp gaat wonen van de man, dat de man dan haar familie moet betalen maar als de man in het dorp van de vrouw gaat wonen, dat de man dan niets hoeft te betalen.

Na deze uiteenzetting gingen veel mensen mee voor een wandeling door het dorp. Nou dat hebben we geweten. Wat een enthousiaste mensen en ook kinderen waren er. Veel gespeeld met de kinderen, woordjes en namen leren, dansen en veel foto's gemaakt van de locale bevolking. De huizen zien er meestal niet goed uit. Een paar jaar geleden is er een aardbeving geweest die behoorlijk veel huizen zwaar hebben beschadigd. Tot aan complete buitenmuren die ingestort zijn. Wat ook bijzonder is dat bij een paar huizen zonnecellen liggen ter grootte van een tablet.

Na deze langer durende wandeling dan verwacht, weer door met bouwen. Het eerste profiel van een raam was geplaatst en later ook profielen voor 2 kamerdeuren. Het begint echt wat te lijken en we schieten al lekker op met het huis.

Vanwege de warmte vandaag rond half 4 gestopt en weer richting hotel. Uitpuffen, indrukken verwerken en voorbereiden op de dag van morgen. We hebben er allemaal nog steeds veel zin.

Toine