Once in lifetime experience

Toine van der Holst

( Member of team: Once in lifetime experience  )

Closed You can't donate anymore
from €3,500 (95%)

Ontzettend enthousiast gemaakt door de bouwreis begeleider. Gewoon een steentje bij kunnen dragen aan een beter bestaan van een gezin in een onderontwikkeld land. Niet omdat het moet maar omdat het kan...

 Corina en Toine gaan op bouwreis naar Malawi

Ja , lieve vrienden, familie, collega’s, kennissen en andere geïnteresseerden, jullie lezen het goed.
Wij gaan in april 2019 mee met een bouwreis van Habitat for Humanity Nederland naar Malawi.

Malawi is één van de armste landen ter wereld en ligt in centraal Afrika.

In Nederland zijn wij gewend aan goede, degelijke huisvesting. In vele landen is dit een heel ander verhaal. Ruim 1,6 miljard mensen op deze wereld leven in sloppen of op straat. We kennen allemaal de beelden op tv. Jullie kunnen je wel bedenken dat het voor deze mensen erg onveilig en onhygiënisch is. Geen of heel slechte sanitaire voorzieningen en geen of weinig schoon water.
De huisvesting bestaat uit zelfgemaakte hutjes van modder, golfplaten en ander afval. Geen veilige thuishaven want een deur of raam zit er niet in.

Habitat vindt dat huisvesting een mensenrecht is en daarom bouwen zij simpele en degelijke huizen voor deze mensen.

Habitats visie:

Een wereld waarin iedereen een dak boven zijn hoofd heeft, een thuis!

Habitats missie:

Mensen een betere toekomst bieden met een degelijk en veilig huis als basis.

Habitat heeft natuurlijk een filosofie hiervoor. Het is geen weggeef-programma (mensen helpen zichzelf te helpen). Het zijn lokale initiatieven met eigen ontwerpen, diensten en materialen. Hierdoor wordt de lokale economie voorzien van een flinke impuls.
De eigenaren van het huisjes hebben een micro-hypotheek bij Habitat zonder winstoogmerk.
Naast het afbetalen van de hypotheek, moeten de bewoners ook zelf helpen met het bouwen van hun huis. Hierdoor probeert Habitat de onafhankelijkheid en zelfredzaamheid van de mensen te bevorderen

Wat gaan wij dan doen? Wij gaan deze mensen helpen met het bouwen van een huis. Samen met de bewoners gaan we aan de slag om een veilig onderkomen te bouwen waarin de plaatselijke bewoners leidend zijn.

Waarom doen wij dit? Wij zien regelmatig op tv de armoede en slechte woonomstandigheden in de arme landen. We doneren regelmatig aan diverse goede doelen en hebben eigenlijk géén idee wat er met onze centen gebeurd. Wij willen nu zelf ervaren en zien wat er met “ons” geld wordt gedaan.
Wij kunnen d.m.v. deze reis een hele kleine bijdrage leveren aan het verbeteren van de woonomstandigheden in, in dit geval, Malawi. We kunnen daar bovenop met wat handjes ook nog een “fysieke” bijdrage leveren.

Wij beseffen ons natuurlijk wel dat het een druppel op een gloeiende plaat is maar intussen heeft Habitat al wel in de loop der jaren gezorgd dat 13 miljoen mensen een degelijk onderdak hebben gekregen. Eigenlijk dus best veel. Maar…. vele druppels maken toch ooit een volle emmer.

Kortom: we gaan op bouwreis voor een nieuwe levenservaring. Het zal ons verrijken, relativeren en zeker voldoening gaan geven. Het wordt een onvergetelijke belevenis. Daar zijn we nu al van overtuigd.

Wat willen wij aan jullie vragen? Ten eerste willen wij Habitat for Humanity onder de aandacht brengen.
En ja, Habitat is één van de vele goede doelen organisaties maar ook dit goede doel verdient aandacht.

Verder zouden wij heel blij zijn met een (kleine) bijdrage voor de kosten van deze bouwreis.
Elke euro is meer dan welkom en wordt zeer gewaardeerd! Uiteraard is het géén verplichting want het is ons niet om het geld maar om de aandacht voor deze organisatie.

Bezoek onze activiteit pagina eens op Habitat en bekijk ook eens andere projecten in andere landen die Habitat heeft gedaan en gaat doen.

https://bouwmee.habitat.nl/activiteit/kumanga

https://bouwmee.habitat.nl/actie/corina-hekkert

https://bouwmee.habitat.nl/actie/toine-van-der-holst

 

Wij hebben er zin in!

View all
€20 13-04-2019 | 20:33
€25 12-04-2019 | 08:53 Omdat ik dit een goede actie vind van Toine
€300 09-04-2019 | 10:51
€1,360 04-04-2019 | 12:58
€25 03-04-2019 | 15:11
View all

Dinsdag 16 april, enthousiasme ten top

16-04-2019 | 20:07 Vandaag starten we met dag 2 van het bouwproject. Als we de bouwplaats naderen worden we wederom enthousiast onthaald door een grote groep kinderen. De mannen van de bouw waren nog even door gegaan gisteren en we starten met het opvullen van de binnen ruimtes. Eerst één ruimte zodat daarna gestart kon worden met verder metselen. Via een treintje ging het best vlot en al voor de eerste pauze hadden we een grote ruimte vol gestort. Goed teamwork! Langzaam aan gingen er meer mensen metselen en deed een ieder zijn ding. Af en toe werden de kinderen vermaakt of gingen mensen foto's maken. De kinderen vonden dit prachtig en wilde zichzelf graag terug zien. Het was weer best warm en de lunch pauze kwam als geroepen. Na de pauze een uitleg van Andrew over het selectie proces over het toekennen van een huis. Ons gezin was door de community voorgedragen om een Habitat huis te krijgen. Lucy, een collega van Habitat Malawi, beantwoordde menig vragen over Habitat maar ook over de hoe het gaat met de mannen (die we weinig zien in het dorp) en bijvoorbeeld het huwelijk. Bijzonder is dat als een vrouw in het dorp gaat wonen van de man, dat de man dan haar familie moet betalen maar als de man in het dorp van de vrouw gaat wonen, dat de man dan niets hoeft te betalen. Na deze uiteenzetting gingen veel mensen mee voor een wandeling door het dorp. Nou dat hebben we geweten. Wat een enthousiaste mensen en ook kinderen waren er. Veel gespeeld met de kinderen, woordjes en namen leren, dansen en veel foto's gemaakt van de locale bevolking. De huizen zien er meestal niet goed uit. Een paar jaar geleden is er een aardbeving geweest die behoorlijk veel huizen zwaar hebben beschadigd. Tot aan complete buitenmuren die ingestort zijn. Wat ook bijzonder is dat bij een paar huizen zonnecellen liggen ter grootte van een tablet. Na deze langer durende wandeling dan verwacht, weer door met bouwen. Het eerste profiel van een raam was geplaatst en later ook profielen voor 2 kamerdeuren. Het begint echt wat te lijken en we schieten al lekker op met het huis. Vanwege de warmte vandaag rond half 4 gestopt en weer richting hotel. Uitpuffen, indrukken verwerken en voorbereiden op de dag van morgen. We hebben er allemaal nog steeds veel zin. Toine
Read more