M

Stiho-bouwplein Alkmaar voor Habitat

Marcel Schavemaker
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 4.000 (25%)

In 2011 mocht ik met de Stiho 85 jarig bestaan naar India onder begeleiding van Habitat met het 90 jarig bestaan in 2016 zijn we met een mooie groep mensen naar Cambodja geweest. De warmte en liefde die je terug krijgt van de lokale mensen is onbeschrijfelijk. De werkzaamheden die we vnl verricht hebben is het heel eenvoudig gezegd het zorgen voor een dak boven het hoofd van de armste mensen, de materialen zijn allemaal lokaal ingekocht door Habitat.

Daarnaast hadden we diversen sociale contacten zoals het leren wassen van je handen hoe poets je je tanden goed aan de jeugd op school, Habitat leert je de gewoonte die gelden binnen het betreffende land en welke religie de belangrijkste is. Uiteraard was er ook gelegenheid om het land en de mensen te leren kennen in de vrije tijd die we hadden.

Dit jaar bestaat Stiho 95 jaar. Reden voor een feestje! Daarom maken we onze klanten blij met mooie cadeaus én zetten we ons ook dit jaar in voor Habitat for Humanity. Want we voelen ons pas écht jarig als we mensen helpen die het hard nodig hebben. Help je mee?

Al 20 jaar organiseert Stiho samen met Habitat for Humanity elk jaar 1 tot 2 Bouwreizen met klanten, leveranciers en DSG medewerkers. In jubileumjaren pakken we dit zelfs groter aan, met meerdere Bouwreizen naar meerdere Habitat projecten. Samen bouwen we aan een betere leefwereld voor families in ontwikkelingslanden. Een bijzondere en onvergetelijke belevenis.

Door de coronamaatregelen zit een Bouwreis er dit jaar niet in. Tóch dragen we ook dit jaar ons steentje bij – op afstand. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Samen met Habitat for Humanity willen we ervoor zorgen dat jonge mannen en vrouwen in Oeganda opgeleid kunnen worden tot heuse vaklieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan timmerman of meubelmaker. Met deze kennis kunnen zij bouwen aan een betere toekomst voor zichzelf en voor hun omgeving.

Met de opbrengst van de donaties worden er in Oeganda ook huizen gebouwd met lokale vaklieden, voor gezinnen die nu geen veilig dak boven hun hoofd hebben. Ook helpt Habitat andere gezinnen in het dorp. Zij krijgen schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen binnen handbereik. Ook leert Habitat deze mensen over onder andere malaria, hiv en aids, schoon (drink)water en hygiëne, seksuele voorlichting en erfopvolging en erfrecht. Dit alles vergroot de veerkracht van deze gezinnen en gemeenschappen.

De 23 Stiho-vestigingen met hun netwerken en Habitat zetten de komende 4 maanden diverse lokale en landelijke acties in om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor dit project. Uiteraard worden eigen initiatieven ook zeer gewaardeerd!

Bekijk alle
€ 10 06-03-2021 | 08:34
€ 1.000 04-03-2021 | 12:09 Gefeliciteerd met ons 95 jarig bestaan!