Samen bouwen we een betere toekomst!

Patrick Smeets
from €1,400 (50%)

Een goed en veilig (t)huis is de beste basis voor een beter leven en een beter bestaan. Voor vele van ons is een huis wat droog, warm en veilig is, de gewoonste zaak van de wereld maar voor heel veel anderen is dit helemaal niet zo vanzelfsprekend. Wereldwijd leven 1,6 miljard mensen in sloppen of op straat.

Natuurlijk kunnen we die mensen niet allemaal in één keer helpen maar we kunnen wel bijdragen aan een verbetering. Elke verbetering start tenslotte ergens!

Habitat for Humanity vindt dat huisvesting een basisrecht is, en dat vind ik ook! In tegenstelling tot veel andere goede doelen is de filosofie van Habitat for Humanity om mensen te leren zichzelf te helpen. Geen enorme programma’s maar lokale activiteiten die de lokale economie bevorderen en helpen bij het ontwikkelen van onafhankelijkheid en zelfredzaamheid. Alleen dan start je een duurzame verandering.

De bijdrage die we met 14 collega’s van Legian gaan leveren heeft een enorm effect voor de community waar we huizen gaan bouwen. Een goed huis helpt ziektes te voorkomen. Alleen al een vloer van cement in plaats van een vloer van modder draagt bij aan het verminderen parasitaire infecties, diarree, bloedarmoede en verbeterd de cognitieve ontwikkeling. Een dak boven je hoofd zorgt voor minder vochtigheid en vermindering van luchtweg ziektes. Schoolboeken blijven droog waardoor het opleidingsniveau toeneemt. Zo kunnen we nog wel even doorgaan maar dit duurzame veranderingen die echt tellen.

Daarom doen we voor de 5e keer mee met collega’s vanuit Legian om huizen te bouwen op een plek waar het echt nodig is! Daarom doneren we vakantiedagen, doneren we allemaal een eigen bijdrage en daarom ben ik deze sponsoractie gestart voor Habitat.

Wil jij ook je steentje bijdragen? Je kunt meteen helpen door op onderstaande button te klikken. Alle kleine beetjes helpen en jouw bijdrage gaat zeker goed terechtkomen! Bedankt alvast! Samen bouwen we een betere toekomst.

View all
€50 23-03-2024 | 21:48 Elk mens heeft recht op een woning en dit soort initiatieven moet beloond worden. Wij Nederlanders zouden meer van dit soort projecten moeten doen. Mensen sturen met kennis levert meer op dan alleen geld storten.
€10 23-03-2024 | 20:00 Goed bezig Patje (en de rest natuurlijk)
€50 22-03-2024 | 13:52
€10 03-03-2024 | 15:48
€50 28-02-2024 | 21:12