M

Meyke, T&P en Habitat in Cambodja!

Meyke Harmsen
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 650 (100%)

Ze zeggen wel eens dat het leven pas begint bij 40. Als je nog geen 40 bent, denk je eigenlijk helemaal niet na over die zin en de betekenis ervan. In januari was het zover. Ik werd 40! Een mooi moment en dat hebben we gevierd. Vanaf nu zou mijn leven dan echt beginnen. Maar wat betekent dat dan? Ik heb immers al een prima leven. Ik heb een lieve vriend, twee geweldige kinderen in de bonus, fijne familie, leuke vrienden, de leukste baan, een mooie plek om te wonen en dat allemaal in goede gezondheid. Wat zou er dan nog moeten beginnen? Maar als ik daar eens wat langer bij stil sta, is er nog zoveel te doen! Zou ik nu een bucketlist moeten maken? En wat moet er dan op komen te staan? Klinkt heel gek, maar er zijn ook heel veel dingen die wat mij betreft niet op mijn bucketlist thuis horen. De dingen die op mijn bucketlist komen moeten echt iets toevoegen. Het gaat niet om materie, maar het gaat voor mij om van meerwaarde zijn.

In mijn werk als People Manager ben ik dagelijks bezig met het ontwikkelen van mensen. Ik probeer met iedereen in mijn team een unieke weg te bewandelen en samen mooie stappen op zijn/haar ontwikkelpad te zetten. Steeds een stapje dichter bij het realiseren van iemands dromen en ambities. Dat doe ik niet alleen. Het is echt teamwork. Samen doelen bereiken. Dat geeft voldoening! Dat is voor mij dan ook het allerbelangrijkste. Voldoening halen uit de dingen die ik doe. Voldoening haal ik niet alleen uit mijn werk. Ook in mijn privé vind ik het heel belangrijk om voldoening te halen uit de dingen die ik doe. Voor een voldaan gevoel lever ik niet altijd dezelfde inspanning. Soms is het iets kleins en soms moet ik echt een stapje buiten mijn eigen comfort zetten om dat voldane gevoel te krijgen.

En dan komt er een mail voorbij over een bouwreis naar Cambodja samen met Habitat for Humanity mogelijk gemaakt door Talent&Pro. Er volgt een informatieavond en daar ben ik bij. Natuurlijk ben ik daar bij! En ik ben geraakt. Geraakt door het enthousiasme en geraakt door het feit dat er zoveel elementen in zo’n bouwreis zitten die voor mij belangrijk zijn. Samen bouwen, samen bouwen aan een doel om na samen hard werken dat gevoel van voldoening te ervaren en écht van meerwaarde te zijn voor het gezin waar je een huis voor bouwt. Hoe gaaf is dat?! Ik heb af en toe met kippenvel zitten luisteren. Ik vind het zo geweldig mooi wat Habitat for Humanity doet! De dingen die op mijn bucketlist komen te staan, moeten vooral ook de elementen samen, ontwikkelen, bijdragen, voldoening geven en van meerwaarde zijn bezitten. 

Het eerste item op mijn bucketlist is een feit! Op 27 september vertrek ik naar Cambodja om daar samen met een aantal collega's te gaan bouwen. Hoe gaaf is dat?!

Bekijk alle
€ 650 28-08-2019 | 08:35