Want iedereen verdient een droog, warm en liefdevol thuis!

Karen Duckers
Closed You can't donate anymore
from €1,900 (43%)

Wie ben ik?

Mijn naam is Karen Duckers - de Wit.  Via de vriend van mijn zoon en zijn ouders hebben wij (mijn man, mijn zoon en ik) kennis gemaakt met Habitat for Humanity. Vorig jaar zijn mijn man en mijn zoon voor de eerste keer mee gegaan op bouwreis. De reis ging toen naar Sri Lanka. Helaas hebben zij maar 1 dag kunnen bouwen toen de verschrikkelijke terroristische aanslagen roet in het eten gooiden en ze voor hun eigen veigheid terug werden gehaald.

Mede door hun verhalen en het zien van de beelden van een heel blij en dankbaar gezin, waarvan uiteindelijk hun huis toch is afgebouwd (door lokale mensen mbv Habitat), hebben wij besloten om komend jaar ( juni 2020) weer mee te gaan, maar dan als gezin. Samen met nog 13 andere bouwers gaan we een huis bouwen voor een gezin in Kenia. Door met elkaar een eenvoudig maar veilig en degelijk huis te bouwen, geven we een gezin net dat steuntje in de rug op een beter en zelfstandig bestaan!

Waarom doe ik mee?

De toekomst van kinderen die geboren worden in de sloppenwijken van ontwikkelingslanden is er een van grote onzekerheid. Als ze alle ziektes al overleven, die er zijn vanwege de onhygienische leefsituaties, wacht hen een werkloos en armoedig bestaan zonder goede scholing. Net als hun ouders. De huizen ( lees krotten) zijn onhygienisch, lek en vaak zonder licht. Als het regent verandert de vloer in modder! Daar kunnen ze geen huiswerk of thuiswerk op doen en zo dus ook geen geld verdienen. Deze toekomst gun ik geen enkel kind!

Door voor hen een eenvoudig huis te bouwen, wordt de kans op een beter bestaan vele malen groter! Een goed dak, wat ramen, een verharde ondergrond en stevige muren om je heen, maakt al een wereld van verschil! Dit is een basisrecht! Dat is de reden dat ik in actie kom samen met Habitat for Humanity!

Daarom ben ik deze sponsoractie gestart voor Habitat. Wil jij ook je steentje bijdragen? Je kunt meteen door op onderstaande button te klikken. Jouw bijdrage gaat zeker goed terechtkomen! Bedankt alvast! Samen bouwen we een beter leven.

Hoe werkt Habitat for Humanity?

- Habitat ziet mensen in ontwikkelingslanden niet als slachtoffers, maar als zelfstandige mensen die (met een beetje hulp) heel goed in staat zijn om een eigen toekomst op te bouwen!

- Habitat bouwt met lokale vakmensen en duurzame materialen op de lokale manier. De huiseigenaren bouwen zelf ook mee aan hun eigen huis en aan dat van anderen. Dit werkt kostenverlagend en versterkt het gemeenschapsgevoel en het zelfrespect van de eigenaren!

- Habitat verstrekt de nieuwe huiseigenaren hiervoor een lening, zonder winstoogmerk, die ze via een maandelijkse aflossing kunnen terugbetalen. Deze maandelijkse aflossingen komen in een fonds, waarmee Habitat weer nieuwe huizen bouwt en zo steeds meer mensen dat duwtje in de rug geeft! 

 

 

 

 

 

 

 

 

View all
€25 01-03-2020 | 17:05
€15 12-02-2020 | 22:29
€25 12-02-2020 | 22:29
€25 12-02-2020 | 22:28
€25 10-02-2020 | 22:17 Zo’n prachtig initiatief!! Groetjes Gaby